lauantai 8. heinäkuuta 2017

Pientä edistystä

Joka päivä on raksalla jotakin tehty ja kyllähän ne hommat silloin aina etenee. Isäntä sai kaikki valmisteluhommat IV-juttuja varten tehtyä, joten nyt se sitten koittaa arpoa mitä tekisi. Itsehän keksin ties miten monta pikkuhommaa, jotka odottavat tekijäänsä. Vaan ne ei taida olla tarpeeksi mediaseksikkäitä, joten isäntä ei niistä innostu. :D

Tadaa! Millimetritarkkuus kannatti. Nyt on väliseinien korotusvalut kylppärissä ja saunassa tehty! Ai kun tuli taas pienestä jutusta hyvä mieli ja tilasta valmiimman näköinen. Oikealla pesuhuoneen pukuhuonepuoli, keskellä suihkunurkkaus ja imuri on saunassa. Tuo suihkunurkkauksen seinä meillä on tarkoitus tehdä niin, että alaosa on levytetty ja yläosaan tulee vanha ikkuna. Pitäisi vissiin sitä ikkunaa ruveta myös pikkuhiljaa metsästämään...

Minäkin sain kuin sainkin tulisijat ja niiden kuoren muurattua lattiapinnan yläpuolelle, joten voin seuraavaksi tehdä lattiat loppuun! Jei! Keittiön puolelle siis tulee leivinuuni. Se näkyy tässä. Kuori tehdään tälle näkyvälle puolelle siksi, että keittiön niemeke lähtee suoraan uunin kyljestä. Tämä ei palomääräysten myötä onnistuisi ilman kuorta.

Ja tänne olohuoneen puolelle tulee kulmatakka. Ihan hirveä reikätiilien fani minusta ei ole tullut kun olen koittanut muurarinvasarallani noita viistettyjä tiiliä naputella. Kyllähän se onnistuu, mutta pari tiiltä on mennyt hukkaankin. Viimeisimmät päädyin leikkaamaan kahdelta puolelta laikkaleikkurilla, jolloin kannas jäi niin pieneksi, että jopa tällainen tumpelo sai tiilen naputeltua nätisti haluttua linjaa pitkin poikki. Nyt tulisijat alkavatkin sitten olla muutamaa tiiltä vaille siinä vaiheessa, että jätän niistä muurausvastuun vanhemmalle polvelleni.

Miehet taasen saivat askarreltua valmiiksi ullakkoasenteisen IV-koneen lisäeristyslaatikon. Johan oli askartelu tosiaan... Koko raksa on nyt täynnä styrokspurua. Mutta onpahan tehty!

Omituinen häkkyrä, mutta kyllä se asiansa varmasti ajaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti