tiistai 4. heinäkuuta 2017

Enemmän ja vähemmän tarkkaa hommaa

Tänään oltiin taas jakauduttu kahteen "tiimiin". Isäntä askarteli vanhemman polvensa kanssa märkätilojen väliseinien korotusvalujen valumuotteja ja allekirjoittanut pisti tulisijan tiiliä paikoilleen. Näiden konkreettisten hommien lisäksi on saatu katto, varaston lattiavalu ja tulisijojen luukut tilattua! Katon toimitusaika on jokunen viikko, lattiavalu tullaan tekemään ensi viikolla ja tulisijojen luukut tulevat varmaankin ensi viikolla nekin. Myös putkari tulee ensi viikolla pistämään IV-kanaviston väsäämisen aluille. Josko tässä taas pikkuhiljaa alkaisi oikeasti hommat etenemään!

Nämä väliseinien korotusvalut tehdään siis siksi, että saadaan väliseinien alaohjauspuu reilusti irti märkätilan lattian nurkasta. Nurkat kun kuitenkin ovat ajan myötä tasaista seiäpintaa alttiimmat vesieristeen vaurioille, niin eipähän ole sitten puu siellä takana mätänemässä. Mutta jotta levyn ja korotusvalun pinta saadaan samaan tasoon, joutuu isäntä mittailemaan millejä. :)

Ja minä tosiaan muurailin tulisijaa niiltä osin kuin osaan, eli näitä pohjakerroksia. Tarkoitus on oikeastaan vain saada tulisijat tosiaan lattiatasojen yläpuolelle, että voin pistää lattian alle jäävät palovillat paikoilleen ja tehdä lattiat loppuun. Huomenna pääsen aloittamaan takan pohjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti