maanantai 15. elokuuta 2016

Raksamaanantai

Päivä kuvina... Tällä erää siis aluskatteen asennus ja tiilisen väliseinän muuraus käynnissä. Kohta puoliin pitäisi laittaa myös tulisijatarvikkeet tilaukseen. Nekin pitäisi saada ainakin lattiatason yläpuolelle muurattua ennen kuin alapohjaa pääsee kunnolla työstämään. Pitäisi siis päättää millaiset tulisijat taloon tulee. Leivinuuni ja takka, sen me tiedämme. Leivinuuninkin osalta on pelikortit aika selvät, mutta takka on vielä harkinnassa. Alkuunsa harkittiin kiertoilmatakkaa, mutta kustannuksellisesti pieni varaava takka saattaisi olla järkevämpi. Kahtoo nyt...

Vihdoinkin pääsin aloittamaan tiiliseinän muurauksen! Hain rautakaupasta yhden säkillisen valkoista muurauslaastia, jotta saisin testattua väsin sopivuuden lattian alle jäävissä kerroksissa. Hyvältä näyttää väri, joten isompaa säkkiä tilaukseen, että hommat pääsevät jatkumaan. Kun olin ensimmäisen kerroksen muurannut, tajusin miten jako olisi kannattanut tehdä. Noh, onnistuu se näinkin, vaikkakin joudun halkomaan tiiliä vähän enempi kuin olisi ollut välttämätöntä.

Talolle antaa vähän mittasuhteita tieto, että tuo tiiliseinä on noin neljä metriä pitkä. Tuntuu, että sekä kuvissa että ihan paikan päälläkin, talon mitat häviävät suuriin ikkunoihin, paksuihin hirsiin jne.

Ukot olivat sahanneet erkkerin ikkunoiden ja ovien aukot oikeaan kokoonsa ja asentaneet karapuut paikoilleen. Maisema sisältä päin avartui entisestään! Vinde... :) Myös ikkunatilaus on tehty ja alustava toimitusaika on syyskuussa. Veikkaan, että lokakuulle menee. Mutta ei se niin vakavaa. Pääasia, että tulevat ennen kunnon talvea.

Aluskatteen asemointi käynnissä. Yllättävän hidasta, kuten kaikki muutkin työvaiheet, mutta hyvin isäntä vanhemman polvensa kanssa tuota hommaa vievät eteenpäin. Itseäni kyllä huimaisi tuolla, valjaista ja köysistä huolimatta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti