perjantai 19. elokuuta 2016

Infra kuntoon

Nyt alkaa olla pakolliset pahat aika hyvällä mallilla, sillä tänään meille käytiin poraamassa kaivo. Isännän kanssa tuijotettiin miten paljon pölyä tuli mistäkin reiästä, että onko se kallio jo löytynyt vaiko eikö. Melkein loppui kynnet kesken kun niin jännitti. Vaan vielä mitä, kerrankin joku asia menee vähän helpomman (ja halvemman) kautta. Kallio löytyi 4 metrin syvyydestä ja vettä alkoi suihkuamaan 50 metrin paikkeilla. Poraus tehtiin lopulta 70 metriin (mikä taisi jonkin sortin minimikin olla). Nyt odotellaan vain pumppua, jotta saadaan raksa-aikainen vesi käyttöön. Ah... Olipa ihana nähdä kirkkaan veden suihkuavan roipelavalle kun tässä on nyt koko kesä lotrattu ojaveden kanssa. Meidän perustuksetkin saattaa muistuttaa jossain suhteessa fossiilipesäkettä, sillä laastin seassa on taatusti muutama nuijapää, vesimittari sun muu minivipeltäjä...

Poraus käynnissä...

Minä olen nyt kolmena päivänä käynyt muuraamassa tätä seinää, ja voi jee kun etenee hitaasti. Kai se joskus valmistuu. Edellisen postauksen jälkeen oma vanhempi polveni jo soitti hermostuneena selostaen saumausmuurauksista ym. Kieltämättä jälki on aika roisia, mutta niin on tarkoituskin. Olen tullut siihen tulokseen, että tiilien muuraamisessa olen aloittelevan harjoittelijan taitotasolla. Ennen muinoin allekirjoittanut olisi juurikin isketty muuraamaan niitä seiniä, mitkä rapataan piiloon. Noh, onneksi tässä tavoitellaankin juuri sitä ilmettä! :D Olen siis juuri sopivan surkea. Ja me kyllä tykätään tuosta seinästä. Siitä tulee hieno (eli siis sopivan karmea)!

Vielä lähikuvaa muurarimestarin tyylinäytteestä. :D

Oikealle lyhyen seinän viereen tulee uuni ja mikro, ja siitä kameraan päin keittiön tasoa. Vasemman seinän eteen tulee leivinuuni, hormi ja takka, sekä keittiön saareke. Vähän jo jännitän tuota oviaukon ylitystä. Tarkoitus on tehdä siihen perinteinen holvirakenne, joskin suoralla alapinnalla. Saas nähdä miten onnistuu. Ennen sitä pitää kuitenkin saada työskentelyalustaksi vaneria tuohon ympärille. Nytkin alkoi olla jo aika taiteilua kun tuolla seinän takana on pelkät lattiavasat "korokkeena".

Ennen vanerien laittoa vain pitää saada niiden paikat sateelta suojaan. Aluskate alkaa olla harjan suojausta vaille valmis! Eli seuraavan raksapäivän aikana pitäisi aluskate olla kaikkialla paikoillaan. Sen jälkeen sitten ukot rupeavat askartelemaan erkkerin kattoa ja päätykolmioiden levytystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti