keskiviikko 24. elokuuta 2016

Erkkeripuuhaa

Isäntä kävi sunnuntaina pistämässä aluskatteen harjan yli, joten nyt on tönön pääosa sateelta suojassa. Erkkerin katon kanssa sen sijaan riittää päänvaivaa. Mitään selkeitä kuvia meillä ei näistä ole, vaan aika paljon joudutaan soveltamaan. Isäntä on vanhemman polvensa kera askarrellut muutamia puita jo paikoilleen, mutta välillä tarvitaan hieman ajatustyötä. Tämä viikko on vähän rauhallisempi raksaamisen suhteen, seuraavalla sitten toivottavasti enemmän tohinaa.

Vaan onpahan mukavaa kun ei enää sada niskaan. :)

Koska sade ei pääse enää yllättämään, päätin aloitella räystäslautojen maalauksen sisätiloissa. Erinäisiä foorumeita ja juttuja luettuani päädyin lopulta petrooliöljymaaliin. Hankasin ensin ohkasen kerroksen kunnolla puuhun kiinni ja heti perään reilulla annostelulla. Jälki ainakin on ihan hyvää, toivottavasti myös tarrasi hyvin pintaan kiinni. :)

Erkkerin ensimmäisiä kattovasoja paikoillaan. Erkkerin pitkä seinän päälle miehet nostivat vielä puolikkaat hirret, jotta saatiin kaikki tasot oikeaan korkoon.

Ja räystäslautoja maalaan tällä erää siksi, että pitkän lappeen räystäisiin on aika hippasen vaikea päästä käsiksi siinä vaiheessa kun erkkerin katto alkaa olla ummessa. Josko saisin siis tarpeeksi lautoja maalattua vielä ennen kuin miehet ovat aluskatevaiheessa. Siihen kyllä menee vielä tovi, sen verran jänniä kulmia tuossa joutuu askartelemaan.

Tikkutalo. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti