keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Lisää tunteja? Anyone?

Tässä kun kalenteria katsoo, niin alkaa tuntua siltä, että vuorokaudessa saisi olla 36 tuntia. Oisko kellään lähetellä lisätunteja tähän suuntaan? Kyllä taas saadaan kumarrella nöyrinä molempien vanhempien polvien suuntaan. Meiltä olisi loppunut vessapaperikin jo varmaan viikko sitten, jos ei isännän vanhempi polvi olisi pitänyt asiasta huolta. :D Se on se tuttu fiilis kun tulet raksalta kotio. Just ja just muistat hakea kotimatkalla lapsen ja pari litraa maitoa, mutta vessassa huomaat, että jotain olennaista unohtui. Perus raksa-arkea...

Mutta ollaan me taas jotain saatu aikaankin! Kahtellaas...

Tässä näkyy vähän makkareiden seinien lopullista väripintaa. Alkuunsa olin vähän järkyttynyt, miten punertava tuo väri on. Mutta ilmeisesti omaa silmää vielä punertaa lisää samassa huoneessa olevat punaiset villapaalit. Koska nyt kun tänään tuota seinää katselin kirkkaamassa valossa, niin totesin sen olevan oikeastaan aika hyvän värinen. Vähän se on epätasainen, koska vahan levitys ei onnistu yhdellä pitkällä käden liikkeellä kolme metriseen hirteen kolmen metrin korkeudessa, mutta kelpaa se meille silti. Kunhan joskus saadaan valkoiset peitelistat ikkunaan, niin yleisilme piristyy mukavasti.

Väliseiniä ollaan laudoitettu ahkerasti. Sen verran ahkerasti jopa, että ensi viikolla pitää hakea uusi lasti sahatavaraa kuivumaan. Kunhan sähköhommat on tehty pois alta, ettei tarvitse kiipeillä järjettömien lautapinojen päällä pujottelemassa kaapelia.

Levytettävät seinätkin on melkein kaikki jo tehty kuivissa tiloissa. Pari kaistaletta odottaa vielä sähkövetoja, mutta sitten pääsee nauhoittamaan ja kittaamaan nämä. Odotan hei tosi innolla! Not... Mutta kun pohdittiin sopivaa matskua tapetin alle, niin lopulta kuitenkin päädyttiin arkkiviholliseemme kipsilevyyn. Kun ei koko taloa levytetä, niin on se vain yksinkertaisin vaihtoehto.

Kodinhoitohuoneessa on jatkunut operaatio "pinnat valmiiksi kaapeille". Tässäkin kohdassa on nyt jo kaapin rungot paikoillaan, mutta en ole ehtinyt/jaksanut/viitsinyt nyt pahimmassa kiireessä kauheasti kuvailla. Toisaalta tässä kuvassa olikin tarkoitus kuvailla lähinnä värimaailmaa ja yleisiä fiiliksiä...

Keittiössä tulisijojen muuraus on edennyt hissuksiin. Lopulta päätimme, että muurataan kuori nyt tarvittavaan korkeuteen, jotta pääsen pistämään keittiön niemekkeen paikoilleen. Keskitytään nyt vanhemman polveni kanssa sähkövetoihin viikonloppuisin, ja sitten joskus myöhemmin palataan näiden tulisijojen kimppuun. Vaikka vasta muuton jälkeen. Priorisointia...

Ilman suihkua ei kuitenkaan elosta talossa tule mitään, joten isäntä on oman vanhemman polvensa kanssa aloittanut kylppärin tekemisen. Väliseinien rungot on nyt pystyssä ja myös kylppärin katon alaslasku on tehty. Seuraavaksi sitten kipsilevyt, mutta ennen sitä ukot väsäävät loput puuttuvat väliseinärungot, jotta saadaan sähkövedot tehtyä ja putkihommia eteenpäin.

Ilme kirkastui jo kahden seinän maalauksella. Enpäs malta odottaa miltä tämä kuvasuunta näyttää viikon päästä!

Itse aloitin sähkörasioiden kiinnittelyn ja mallailun paikoilleen.

Hirsiseiniin harkittiin ensin pinta-asennettavia rasioita niiden helppouden takia. Ja koska meillä ei noita rasioita hirsiseinillä aivan valtavasti ole. Mutta sähkäri ja vanhempi polveni puhuivat allekirjoittaneen ympäri, joten päätettiin sittenkin asentaa rasiat seinän sisään. Eikä tämä nyt oikeastaan ollutkaan tosiaan niin paha nakki kuin pelkästin. Reikäsahalla ensin poraus hirteen, taltalla ja vasaralla puu pois, pienemmällä poralla yhteys hirren sähköporaukseen, nysälle ja johdon tulolle kolous ja lopuksi vielä taltalla reiän sivuille kolot rasian kiinnittimiä varten. Vähän kylllä epäilen, että nuo saneerausrasian kiinnittimet ei oikeasti tässä toimi/riitä. Mutta katsotaan nyt ja keksitään sitten lisäkonsteja jos/kun ei pelitä. Vielä olisi viisi reikää hirteen tehtävänä, sitten olisi tämä osio hommasta paketissa.

Maanantaina meille pelmahti myös lämpöpumpun asentaja työmaalle. Hän viritteli pumpun sisä- ja ulkoyksiköt paikoilleen ja teki putkivedot niin pitkälle kuin pystyi. Tänään saatiin kaivon vesiosan asennus tekiseen tilaan ja perjantaina tulevat kaivomiehet tekemään vielä maassa olevan putken liitoksen kaivoon.

Putkarikin tulee perjantaina hommiin, saas nähdä mitä kaikkea saadaan aikaan. Salaa vähän toivon, että saataisiin tekniseen tilaan myös vessa ja hana toimintaan. Mutta saas nyt nähdä... Viikonloppuna olisi tarkoitus saada sähköjen rasiat sekä suurin osa piuhoista paikoilleen. Sähkömies tulee sitten ensi viikolla tarkistamaan piuhojen reitit, tekemään kytkentöjä ja ottamaan osan sähköistä jo käyttöön. Vautsi vau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti