perjantai 3. marraskuuta 2017

Marraskuun näkymät

Niin se vain lätsähti talvi Sipooseenkin, joskin onneksi tajusi vielä myös väistyä. Vaikka olihan se oikeasti ihan mukava fiilis mennä raksalle lumen keskelle ja talo olikin lämmin. Varasto myös... Avasi myös ihan uudet mahdollisuudet työvaiheille! Ollaan nyt molemmat isännän kanssa painettu vuoron perään ja limittäin pitkiä päiviä, koska oikeasti on aika kova hinku päästä muuttamaan jouluksi. Voipi olla, että käyttöönottokatselmusta ei ehditä ennen sitä tehdä, mutta ei se ole niin justiinsa... Elämäntilanteiden muutokset ovat vuoden alussa sitä luokkaa, että olisi kiva kun ei enää kahden osoitteen väliä tarvitsisi ravata. Mutta katsotaan nyt mihin asti tämä kantaa. :)

Menneen reilun viikon aikana on puuhattu eniten varastossa. Paloseinä levytettiin ensin kipsillä ja päälle osb-levyt. Kasattiin teknisen tilan väliseinät, levytettiin ja maalattiin. Sisällä on kasailtu väliseinien runkoja ja lisätty tukirakenteita kattoon ilmansulkupaperille. Villojen määrä on sitä luokkaa, että paperit on kovilla. Ja teipit. Mutta onneksi puuta saa aina iskettyä lisää ja nyt alkaa olla tilanne jo varsin hyvä.

Konkreettisten hommien lisäksi on sähkärin kanssa tehty punakynäkorjauksia suunnitelmiin ja mietitty järkeistettyjä ratkaisuja. Alkaa olla nekin hyvällä mallilla ja ensi viikolla saadaan varmaan tarjous tarvikkeista. Lämpöpumpun asennus on myös sovittu vajaan kahden viikon päähän, joskaan silloin ei ehkä vielä saada jakotukkiliitäntöjä talossa tehtyä. Mutta seuraavalla kerralla sitten, kun on myös sähköt ja vesi järkätty tekniseen tilaan.

Meillä tosiaan vastaava kävi mittailemassa betonien kosteuksia ja varastolle saatiin jo vihreää valoa. Teknisen tilan lattian maalaus onkin ajankohtainen ehkä jo nyt viikonloppuna. Mutta talon puolella laatat olivat vielä märät. Varmastikin siksi, että ei oltu vielä hiottu liimoja pois. No nyt on hiottu ja koko tupa täynnä pölyä. :D Mutta alkuviikosta mittaillaan uudestaan.

Alkoi olla ihan tosissaan talviset näkymät ikkunoista...

Teknisen tilan paloseinään tosiaan kipsilevy alle ja osb päälle.

Ja kun väliseinät oli saatu pystyyn, niin pääsin maalaushommiin. Koska tekninen tila ei ole varsin edustuskäytössä, päätimme vain tylysti maalata levyn pinnat ilman mitään kummempia pakkelointeja. Passaa tuommoiseen tilaan oikein hyvin.

Kyllähän tähän kopperoon tulee siis myös talousrakennuksen vessa = vierasvessa, mutta eivät nuo seinät oikeasti kyllä kovin pahalta näytä, vaikka epätasaisuus kuuluukin asiaan.

Muutenkin mies rupesi nakuttelemaan levyjä seiniin. Päätettiin pistää kaikkiin ulkoseiniin osb-levy myös varaston ja askarteluhuoneen puolelle. Väliseinät sitten laudasta.

Talossakin alkaa tilat hahmottua uudella tavalla kun seiniä pikkuhiljaa nousee pystyyn. Jäätävä kaaos kesken hommien, mutta olkoot. Siivotaan sitten ennen joulua viimeistään. :D


4 kommenttia:

 1. kävin kurkkimassa missä vaiheessa teillä mennään ja siellähän hommat edistyy hienosti!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää, jatkakaa samaan malliin. Jokos teille on ikkunoiden yläpellitys mietitty? Itellä ois ainakin yks ehotus miten pellityksen saisi tehtyä jos ei ole vielä selvillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ehdotukset kelpaa. Ei olla asiaa ehditty miettiä, eikä ennen muuttoa ehditäkään. Mutta hyvät ideat pistetään kyllä korvan taakse. :) Voi laittaa myös tuonne meidän sähköpostiin.

   Poista
 3. Yksi tapa toteuttaa pellitys olisi tosiaan että käännetään samantyylinen pelti kuin alhaallakin jossa on tippareuna ja muutaman sentin nosto ylös. Pellin sivuille taivutetaan pienet käännöt jotka osoittaa alaspäin ja joista kiinnitys tapahtuu alapuolella olevaan ikkunan ylävuorilautaan.

  Oletan että vuorilaudat on kiinnitetty ikkunaan / karapuihin jolloin hirret painuvat vapaasti ja ikkunan vuorilaudat pysyvät paikoillaan ikkunan kanssa. Tällöin ikkunan yläpuoliseen hirteen olisi hyvä tehdä pellin kohdalle höylällä muutaman millin syvyinen upotus jota vasten pellin reuna lepää ja tällöin myös estää kosteuden valumisen pellin väliin. Korkeutta upotuksella saisi olla pellin nosto + hirren painumavara.

  VastaaPoista