perjantai 12. toukokuuta 2017

Vaihteeksi leppoisampaa menoa

Kun olimme nuolleet haavojamme päivän pari, oli aika palata raksalle. Lämmitysputkien asennus siirrettiin vielä viikolla eteenpäin, jotta putkari ehtii paikalle tekemään viemärivetoja. Eli nyt odotellaan viemärihommia ensi viikkoon, minkä jälkeen jää vajaa viikko aikaa tehdä talousrakennuksen styroksien levittely, raudoitus jne. Eli ihan passelisti. Ja toisaalta ennen tuota putkarin käyntiä, on raksalla melko rajallinen määrä tehtävää. Pientä puuhaa siellä ja täällä, sekä allekirjoittaneen lattiaprojekti. Siispä nyt on tämmöinen kevyen rakentamisen viikko käynnissä. :)

Sinänsä hyvä, koska myöskään sää ei ole kauhea kannustava. :D

Miehet saivat silti hien pintaan kun kaivoivat talousrakennuksessa putkia oikeaan paikkaan. Kuvassa oikealla näkyvät putket kun ovat siis väliseinän väärällä puolella. Näitä aikoinaan ennen rakennuksen tarkkaa sijaintia kiskottiin paikoilleen, joten ihan ei osunut oikeaan. Eikä teknistä tilaa viitsi kauheasti oikealle venyttää, että askarteluhuoneeseen/lämpimään varastoon jäisi kaivattu määrä neliöitä. Niinpä lapiot kouraan ja putkia siirtämään.

Aikamoinen monttu tuota varten piti tehdä (tässäkin kuvassa vielä vaiheessa), mutta lopulta putket asemoituivat oikeaan paikkaan. Ensi viikolla sitten putkarin kanssa tehdään lopullinen arpominen teknisen tilan järjestyksestä. Tarkoitus kun on siis sijoittaa tekniseen tilaan myös vessa ja pesuallas.

Yhtenä pienempänä hommana isäntä napsautteli vanhemman polvensa kera näitä ilmanohjauspahveja talousrakennukseen. Juttelin tänään myös puhallusvillaputiikin kanssa, jotka kävivät jo alapohjan meille puhkumassa. Hetken arpomisen jälkeen olivat sitä mieltä, että kyllä tuonne talousrakennuksenkin yläpohjaan notkeat puhkujat mahtuvat. Nopeuttaa kyllä huomattavasti tuonkin tönön rakentamista kun voi samalla kertaa sitten jokus kesällä puhkua päivässä eristeet sekä taloon että tänne. Ei tarvitse levyvillan kanssa askarrella muualla kuin erkkerissä. Sinne kun ei kyllä mitenkään pääse letkun kanssa sohimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti