lauantai 6. toukokuuta 2017

V-käyrä ja vapaa-aika

Meidän torstaipäivä raksalla loppui aiheeseen: Sattuu ja tapahtuu, amatöörirakentajat ja niitti lämmitysputkessa. Tämän seurauksena v-käyrä otti sen verran kovaa nousukiitoa, että päätetiin pistää päivän osalta pilllit pussiin ja pitää pari vapaapäivää. Sen verran kuitenkin eilen raksahommia hoidettiin, että kerjättiin lämmitysfirmalta päähän taputteluja tapahtuneen johdosta. Niitä saatiin ja piirin vaihtoajankohta sovittiin. Samalla keikalla pistävät lämmitysputket myös talousrakennukseen, joten kulut pysyvät inhimillisinä ja v-käyrä laski sen verran, että saatiin isännän kanssa oikeasti jopa rentouduttua eilen leffan parissa.

Ennen kotiutumista torstaina sain kuitenkin olkkarin lattian tähän vaiheeseen! Jeshjesh! Homma etenee. :) Tämä tila (keittiö, olohuone, erkkeri) on yhteensä noin 11 metriä pitkä. Jotenkin se ei oikein ole näyttänyt miltään näissä kuvissa aiemmin, mutta lattia antaa nyt taas uutta mittakaavaa. Eihän meidän talo siis mikään iso ole, mutta tämä tila on kuitenkin aika avara. :)

Vapaita hetkiä hyödynsin nyt myös pihasuunnitelman tekoon. Netistä löytyneellä ilmaissoftalla (http://www.gardena.com/fi/) piirtelin piha-alueen noin sinne päin mittakaavaan. Tällainen kuva on tarkoitus toimittaa kuntaan ja katsoa mitä sanovat. Meidän suunnittelutarveratkaisussahan sanotaan, että pihan ja istutusten tulee sopia ympäröivään maisemaan ja tontti tulee jättää koskemattomaksi muualta kuin piha-alueelta. Saas nähdä miten nuo pellolle ajattelemamme yksittäiset omenapuut ja tien varteen (osittain jo istutettu) sijoitettu syreeniaidanne istuvat yksiin näiden ehtojen kanssa. Pidetään peukkuja! Jos eivät mene läpi, niin pitänee istuttaa ne sitten vasta lopputarkastuksen jälkeen. :D

Mutta nyt kun siis päätettiin asennuttaa lattialämmitysputkisto talousrakennukseen reilun viikon päästä, on meillä ensi viikko aikaa saada talousrakennus sitä varten valmiiksi. Käytännössä siellä pitää siivota, vetää viemäriputki, tasata sorapatja, levitellä styroksit ja asemoida raudoitukset. Ihan tehtävissä olevat hommat yhdelle viikolle. Ja tämän homman siis jätän suosiolla miehille ja jatkan itse lattioiden kimpussa sisätiloissa.

1 kommentti:

  1. Käyttäkäähän ammattimiehiä kun oma osaaminen tai jaksaminen puuttuu. Paljon olette tehneet itse ja se on ihailtavaa sekä varmasti kukkarollekin hyväksi. Hyvinhän se etenee.

    VastaaPoista