torstai 18. toukokuuta 2017

DIY - maitomaali

Ja kun vauhtiin päästiin, niin seuraavana oli vuorossa maitomaali. Maitomaalin valikoin meidän piharakennusten maaliksi, ja sävy tosiaan jo aiemminkin mainittu punamulta. Päädyin ostamaan Hangon Värin punamulta extraa. Jotakin falunin punaiseen päin, muttei kuitenkaan. Hinnalla ei tämä maali ole pilattu... Hintaa tulee noin 1,7 €/litra. Panu Kailan mukaan maali kestää käytössä jopa pidempään kuin keittomaali. Huonona puolena ilmeisestikin on ensimmäisinä vuosina pintaan mahdollisesti ilmestyvät homepilkut, jotka pitää myöhemmässä vaiheessa pestä pois, eivätkä todennäköisesti sen jälkeen uusiudu. Saas nähdä miten käy.

Maalin teko oli yhtä nopea homma kuin tervamaalinkin tekeminen. Maidot ämpäriin ja sitten vaa'an kautta punamullat ja sementit sekaan. Huolellinen sekoitus ja hommiin.

Tähän käytin netistä ensimmäisenä vastaan tullutta Panu Kailan reseptiä. Yhteen litraan rasvatonta maitoa 300g punamultaa ja 100g sementtiä.

Maali on melko vetelää, mutta tosi kivaa maalata tämäkin!  Alkuunsa maalasin turhan vähän maalia käyttäen ja pinnasta tuli heti maalauksen jälkeen tosi epätasainen. Kun näppituntuman sai paremmaksi, niin jälkikin oli parempaa. Tosin jos oikein olen käsittänyt, niin huomenna voipi olla ihan eri näköinen kuin tänään. Päivitetään sitten tilanne. :) Ja toki maitomaalin luonteeseenkin taitaa kuulua omanlaisensa epätasaisuus ja pieni läpikuultavuus.

Sävy on kyllä varsin mukava ja tykkään myös tuosta läpikuultavuudesta! Ja maali on kauhean riittoisaa! Tein tosiaan kolme litraa kun ajattelin, että sekin menee hetkessä. No ei mene... Toivottavasti saan sen huomenna kulutettua, ettei tarvitse heittää hukkaan (kun on niin hirmuisen kallistakin... :D). Ja kertamaalauksella mennään.

2 kommenttia:

  1. Miten syreenit ja muu piha voi, oletko innostunut istuttamaan jotain muuta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin eilen vilkaisin ja uusia lehtiä pukkaa. Mitään muuta pihalle ei ole vielä ehditty tehdä. Ennen istutuksia pitäisi raivata piha, tehdä loput maatyöt ja hyväksyttää pihasuunnitelma kunnassa. Kaikki ajallaan... :) Isännän vanhempi polvi tosin istutti pottuja ruukkuun raksalle.

      Poista