tiistai 3. tammikuuta 2017

Pakkaspäivä

Niin, tänään oli jo aika vilakkaa. Ei kuitenkaan mitään tuleviin päiviin verrattuna. Taitaapi tulla muutaman päivän raksatauko ihan vain sääolosuhteiden takia. Ei tarkene varpaat eikä sormet... Mutta tänään vielä tarkeni (joten kuten)! Varsinkin ensimmäiset pari tuntia, mitkä kuluivat lumitöitä tehden. Illalla tosin olisi voinut tehdä vielä toisen kierroksen. Sen verran tujakasti sitä lunta tuprutti päivän mittaan.

Isäntä sai tänään vanhemman polvensa kanssa etuterassin katon rungon valmiiksi! Kaikkine kulmineen se oli kieltämättä varsin hyvä saavutus. :) Seuraava työvaihe on laudoitus, mikä eteneekin nopsaan kunhan ensimmäisen laudan saa suoraan. Paha vain, että se vaatii mieluiten lumisadetonta päivää. Ei ole kiva pomppia lumisten ja liukkaiden ruoteiden päällä, eikä toisaalta ole myöskään kiva jos ruodelaudat kastuvat ja jäätyvät.

Eilen jo piti keksiä luovia ratkaisuja kun ei akkujen lataus pakkasessa onnistunut. Pikkuinsinööri siis päätti hyötykäyttää piipun ylijäämäeristeputkiloa. Hyvin pelasi ja akut sai täyteen. :)

Tänään piti talven kaunistaman luonnon innostamana vähän fiilistellä myös taloa. Eilen kun lumisaiteita enteillen kipitin ympäri taloa ja keräsin naulaisia putia yhteen pinoon, huomasin miten kauniiksi meidän pohjoisen puoleinen seinä on jo muuttunut. Tosi tasaisen harmaaksi se on tullut, melkein hopeiseksi. Ihana! Melkein harmittaa, että tarkoitus on maalata talo. Tosin tämä harmistus katoaa aika nopsaan kun katsoo talon muita seiniä. Ihan näin tasaista harmaantumista ei niissä ole nähtävissä. :D

Ja tosiaan, tunnelmoinnin myötä muutama ulkokuva.

Piti taas ihailla tätä maisemaa. Ei sitä vain malta odottaa, että voi istua erkkerin ruokapöydän ääressä aamukahvilla ja tätä katsella.

Ja illan hämyssä voi jo melkein kuvitella muovien sijaan oikeat ikkunat, peltikatot, lyhdyt terassin tolpissa... Noh, ensi talvena sitten.


Olin kuitenkin tosi tyytyväinen myös omaan työpanokseeni tänään. Sain kokolailla paljon koolinkeja paikoilleen! Tästä on hyvä jatkaa. :) Tänään meinasin myös ensimmäistä kertaa mennä läpi noista tuulensuojalevyistä. Juttelin puhelimessa puusepän kanssa ja ajatuksissani astuin koolingin päälle, mikä ei ollutkaan kiinni missään. Onneksi jalka lipesi suoraan vasan päälle... Puuseppä paran korva kyllä sai hyvän kiljaisukäsittelyn. :D

Puuseppä on nyt aloittanut myös meidän ovien tekemisen. Jännittää! Tässä on arvottu ovilehtien leveyttä, lasituksia, listoituksia ja vaikka mitä. Vielä pitäisi päättää värit lähiaikoina... Taidan kuitenkin kirjoitella ikkunoista ja ovista sitten kerralla enempi kun ne aikanaan tupsahtavat tontille ja saadaan jotakin paikoilleen. Tällä hetkellä aikataulu näyttäisi tämän tapahtuvan ehkä kuluvan kuun loppupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti