perjantai 20. tammikuuta 2017

Runkoa pystyyn

Taas on muutama päivä touhuttu raksalla ja jotain saatu aikaiseksikin. Miehet pääsivät vihdoinkin talousrakennuksen kimppuun ja minä olen jatkanut puuhia sisätiloissa. 

Talousrakennuksen ensimmäinen vaihe oli kaivaa perustukset lumikinoksista esiin. Sen jälkeen isännän vanhempi polvi sulatteli koko pinnan valmiiksi sokkelikaistaa varten. Avot! Samalla mittailtiin alajuoksujen paikkoja.

Eilen meitä kohtasi omituinen valoilmiö! Olin aivan ihmeissäni kun keittiön ikkunassa (muovisuojassa siis) näkyi valoläntti. Koitin ihmetellä mistä se siihen heijastuu, kunnes tajusin, että meille paistaa aurinko! Wou! Tarpeeksi harva metsä. :D Metsä tosiaan on talon etelä puolella, joten talvisaikaan se rajoittaa auringon paistetta pihassa. Oikeastaan se blokkaa sen täysin. Yllätyin siis. :) Keväällä kun aurinko nousee korkeammalle, paistaa talon ympäristössä aurinko aamusta iltaan säiden salliessa.

Mutta eilen tosiaan myös lähti tolppia nousemaan talousrakennukseen! Jesh!

Ja tänään sitten varsinaista runkoa kasaamaan. Kun valmistelut oli tehty ja puita oli valmiina kiinnitettäväksi, homma eteni suorastaan hurjaa vauhtia.

Ja tältä se näytti kun lähdin raksalta pois tänään. Eiköhän siihen useampi puu vielä noussut lähtöni jälkeen. :) Ei muuta kuin kattoristikoita tilaamaan!  

Ja minä sain erkkerin koolauttua!

Enää uupuu tämä penteleen vessa+vaatehuone. Putkari kävi toissapäivänä pyörähtämässä, joten pääsen tätä nyt työstämään. Tappelin tuon anakondan kanssa tänään, että sain sen tuettua edes lähelle sitä paikkaa, mihin sen olisi hyvä asemoitua. Seuraavaksi pitää rakentaa jokin väliaikainen seinä, mihin saa putket ja myöhemmin jakotukit kiinni. Ei ihan niin helppo homma kuin voisi nopsaan ajatella. Täytyy vähän miettiä miten siitä saa tarpeeksi tukevan, ilman että se on villoituksen ja muiden hommien tiellä.

Puuseppäkin lähetti tilannekuvaa! Tässä meidän tuleva pesuhuoneen ulko-ovi listoitusvaiheessa menossa. Lasitusta ja maalia vaille melkein valmis. :)

Ja koska ovet etenevät, piti meidän ihan oikeasti jo päättää ovien väri. Nyt näyttäisi siltä, että tällaiseen harmahtavan vihreään päädytään. Ovet tulevat samalla sävyllä myös sisältä, joten piti vähän mallailla sopivaa väriä sekä ulkoseinän (oletetun, keittomaalista kun ei tarkkaan tiedä) että sisustusjuttujen suhteen.

Ja tässä vielä sisäpuolelta värimaailmaa. Lattian sävystä ei kyllä ole vielä ihan tarkkaa varmuutta. Kovasti arvon noiden Uulan Usva ja Naava -sävyjen välillä. Kauheat kasat tullut selattua kuvia netistä, enkä vain oikein tiedä kumpi on parempi. Ei sitä toki vielä tarvitse päättääkään. Ulko-oven värin ajatus oikeastaan lähti tuosta taulusta, jonka isännän sisko teki meille häälahjaksi. Pääsee sitten paraatipaikalle olohuoneeseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti