perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuoden viimeisiä viedään

Eihän tuosta raksaamisesta jouluviikolla mitään tullut. Mies kävi vähän etuterassin kattoa tekemässä, mutta allekirjoittanut löysi kyllä päivät täyteen puuhaa ilman raksaakin. :) Nyt kuitenkin on muutama päivä tullut häärättyä.

Terassin katto teettää päänvaivaa ja yläilmoissa työskentely nyt ei toki muutenkaan ole kovin nopsaa. Mutta niin se vain etenee sekin!

Ja näin talviaikaan ah niin ihanan valoisaa! Onneksi on jonnin verran työmaavaloja apuna.

Alapohjan työstökin tuottaa omia juttujaan. Yllättävän paljon aikaa menee vain tavaroiden siirtelemiseen ja toisaalta sitten näiden "erikoisten" paikkojen kikkailuun. Yhtäkkiä tajusin, ettei tulisijojen harkkokakun kyljessä ole mitään, mihin tuulensuojalevyn saisi kiinni. Tuntihan siinäkin taas vierähti kun tulppasi ja ruuvasi pari puupalikkaa kannatinlaudoiksi. No, siinähän ovat nyt sitten.

Ja jesh! Vihdoinkin sain tänään koko alapohjan levytettyä! Vain vaatehuoneen ja pikkuvessan ala on levyttämättä, mutta tähän on muita syitä. Pitää pari läpivientijuttuja hoitaa ennen levyjen kiinnitystä.

Ja ihan vain koska pystyin, kiinnitin yhden pitkän koolauspuunkin seinustalle. Tuo Ekovillalevyn leikkaaminen on kyllä ihan tuskaa... Pitäisi teroittaa villaveitsi. Johan se onkin tylsynyt kun on tuo reilu 160 neliötä tuulensuojalevy sahailtu. :D

On kyllä kiva fiilis kun tuo alapohja tuli umpeen. Isäntäkin on jo suunnannut katseensa kohti talousrakennusta, jonka kimppuun hän vanhemman polvensa kanssa säntää heti kun terassin katto on peltejä vaille valmis. Väliaikainen pressuviritys on ollut sen verran toimiva katon suoja jo alkutalven myräköidenkin ajan, että ajateltiin katsoa kestäisikö se kevääseen asti. Askarrellaan peltikate sitten vasta mukavampien säiden vallitessa. :)

Minä taas bongasin Ikean keittiöviikot! Avot! Onneksi shoppailuaikaa on helmikuun puoleen väliin ja toimituksen voi sopiva vasta huhtikuun loppuun. Elän toivossa, että ennen tilausajankohtaa meillä olisi lattiat, jotta mittojen ottaminen olisi helpompaa. Siitäkös tätä puhtia taas löytyykin! Mikä olisikaan parempi emännän motivaattori kuin keittiö?!? :D

2 kommenttia:

  1. Hienosti teillä etenee! Tuleeko teillekin Ikealta keittiö? Täytyypä vilkasta itekin keittiöviikkojen tarjouksia kun tarvittas kodinhoitohuoneeseen ja arkieteiseen kaapistot myös 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Ikean musta Laxarby ovi on kiilunut silmissä jo parin vuoden ajan. Koko ajan oon jännännyt ehtiikö se poistua mallistosta ennen kuin on köökin tilauksen aika. Mutta niin vain näyttäisi onnistuvan. Ja lahjakortilla sitten vessojen kalusteet ja osa vaatekaapin hinnasta. :)

      Poista