torstai 26. tammikuuta 2017

Valoa tunnelin päässä...

Jotenkin alkaa olla toiveikas olo! Talousrakennus nousee mukavaa tahtia ja alapohjankin osalta alkaa hommat selkiytyä. Meinasin pistää alapohjan puhallusvillat tilaukseen. Josko ne saisi puhkuttua paikoilleen ensi viikon lopulla tai seuraavan viikon alussa! Lämmitysjärjestelmänkin osalta on nyt siinä mielessä selvät sävelet, että tiedän minkä kokoista putkea meille tulee ja miten. Voin siis valmistella harvalaudoitusta, niin että puhallusvillan asemoinnin jälkeen pääsee heti pistämään harvalautoja kiinnni ja lämmönluovutuslevyjä paikoilleen.

Talousrakennukseenkin saadaan kattoristikot ensi viikolla. Tilaus tehtiin tänään, joten nopsaa toimintaa! Jotain hyötyä tästä talvirakentamisestakin. Näyttäisi siltä, että runko tulee hyvinkin valmiiksi ennen tuota ja kattoritikoiden asennuksen jälkeen ukot pääsevät askartelemaan päätyseinien yläosia ja kattohommia. Tarkoitus on laudoittaa katto umpeen ja suojata sekin pressuilla hyvin. Keväällä sitten asennetaan huopakatto paikoilleen. Päästäisiin kuitenkin jo levyttämään ja eristämään seiniä kun olisi sateensuoja pään päällä.

Sainpas tukiseinän kasaan anakondille! Ja vielä niin, että tuo ei ole lattiavalun esteenä, vaan voin purkaa sen vasta sitten kun rupean oikeaa väliseinää tuohon rakentamaan.

Talousrakennus tosiaan nousee mukavaa tahtia. Tässä kuvaa alkuviikolta kun oli etuseinän kasaus käynnissä. Autokatoksen aukkojen ylittävä liimapuupalkki saadaan ehkä jo huomenna, mutta viimeistään maanantaina. Meinasi mennä ensin ohi koko palkin tarpeellisuus. Onneksi muistetaan välillä lukea kuvia useampaan kertaan, niin suurella todennäköisyydellä tällaiset tumpelotkin kaikenn huomaavat. :D

Allekirjoittanut taas sai tänään tuon vaatehuone + vessa kohdan levytettyä ja koolattua. Vedimme myös sähkökaapelin talousrakennuksesta alapohjaan, mutta päätin tehdä alapohjan rakentelun ajaksi vain putkesta läpiviennit vaatehuoneeseen ja itse kaapelit ujutetaan taloon vasta kun lattiat ovat paikoillaan. Eipähän ole kaapelin pätkät muiden hommien tiellä.

Nyt on siis koko talo koolattu! Huomenna siivoilen tavarat pienempiin kasoihin ja pois vesijohtojen vedon tieltä. Samalla pääsen pitkän vatupassin kanssa käymään läpi koko talon ja sähköhöylällä viimeistelemään pahimmat muhkurat pois.


Tässä työstetään talousrakennuksen toista päätyä. Siihenkin nousi jo kaikki tolpat paikoilleen. Huomenna ohjelmassa metsän puoleinen pääty sekä liimapuupalkille tukitolpat. On niin hauska katsoa miten nopsaan tuo runko nousee! Kerrankin joku työvaihe, mikä etenee ja minkä etenemisen huomaa! Jesh!

Nyt siis loppuviikon aikana isäntä ja isännän vahempi polvi jatkavat talousrakennuksen rungon kimpussa ja minä viimeistelen koolaushommaa ja kiinnitän koolauspuiden väliin tulevan harvalaudoituksen tukirimoja. Harvalaudoitus pitää myös tehdä 30 ja 70 mm leveästä sahalaudasta. Pöytäsirkkeli pääsee kovaan käyttöön kun siivuttelen 100 millisiä lautoja kahteen osaan aivan julmetun kasan. Musiikki kuulokkeisiin soimaan ja sarjatyötä tekemään... Maanantaina tuleekin sitten putkari vetämään vesijohdot ja korottamaan viemärit parempaan korkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti