torstai 8. joulukuuta 2016

Tallinnan ostosreissu tehty - erä 1

Nyt on tehty yön yli reissu Tallinnaan ja koluttu suurimmat rautakaupat läpi pariin kertaan. Niin paljon ostettiin rompetta, että jännitti kotimatkalla paljonkohan ylitettiin auton maksimikuorma. Ja matkakulut laivoineen, hotelleineen ja ruokineen tuli kuitattua hintaeroilla ja vähän jäi vielä ilmaakin. Oli siis hyvä ja positiivinen reissu! Sen lisäksi, että etsittiin suoraan autoon pakattavaa roipetta, käytiin myös katsastamassa mahdollisia tilaustuotteita, joissa ulkonäöllä on merkitystä. Näitä olivat esimerkiksi keittiön työtasot, laatat ja väliovet. Kotosalla näiden osalta vertailu jatkuu ja katsotaan sitten tarjouspyyntöjä kun alkaa olla otollinen aika.

Lähdettiin aamulautalla tiistaina. Laivassa tukeva aamiainen, ja maihin päästyä suoraan kohti kauppoja. Listalla olivat ESPAK, K-Rauta, Ehituse ABC, Bauhaus ja Bauhof. Ensimmäisenä päivänä ei ostettu mitään, vaan ainoastaan vertailtiin hintoja ja kerättiin infoa (otettiin kasa valokuvia) eri tuotteista. Illalla hotellilla koottiin jutut yhteen ja päätettiin mitä haetaan mistäkin. Keskiviikkona siis uusi kierros hankintamielessä ja illalla laivalla joulubuffetin kautta kotiin. Ei kyllä olisi yksi päivä riittänyt mitenkään, nytkin meidät jo ajettiin tiistai-iltana ulos Bauhausista kun emme ollenkaan huomanneet kaupan jo menneen kiinni. :D Ja vaikka olikin tosi positiivinen reissu ja oltiin tyytyväisiä hankintoihin, niin raskasta oli. Sitä aina harhautuu odottelemaan hotelliyötä ja unia ilman pikkuraksaajan itkuja, mutta niin sitä taas tehtiin laskelmia yli kahteen asti ja herätys oli kahdeksan jälkeen. Ja päiviin tosiaan mahtui yksi tauko kahvikupin/välipalan äärellä. Muuten täyttä ravausta aamusta iltaan.

No mitäpä sitten hankittiin? Ostettiin vedeneristeet tarvikkeineen, pohjamaalit tapetoitaville seinille, paneelimaalit lautaseiniin, vessan ja vaatehuoneen lattialaatat sekä sauma-aineet, lattiamaali varastoon ja tekniseen tilaan, laminaatit askarteluhuoneeseen, remppapaperia, laastisankoja, viemärikannet, maali kylppärin levyseiniin, vahat makuuhuoneiden hirsiseiniin, liitutaulumaalia pieni purkki, sokkelin tuuletusaukkojen ritilät, kulmarautoja, ruuveja, väliovien kahvat ja vessojen lukot sekä leivinuunin kylkeen muurattava takorautainen tanko. Eli aika paljon kaikkea ja jotain varmaan listasta unohdinkin...

Erityisen innoissamme olimme maalien hintaeroista! Samat Tikkurilan maalit olivat järjestään puolet halvempia kuin listahinnat kotimaassa. Eli vaikka toki täältäkin saa könttäalennusta tai rakentajatilien alennukset, niin ei niitä kyllä silti puoleen hintaan saa. Lisäksi otimme paneelimaalit Escaron tuotteista ja pohjamaalit Viva Coloria (Tikkurilaa siis...). Vahoissa ei juuri hintaeroa ollut, mutta ei niistäkään takkiinkaan tullut. Myös Uulan maalit olivat huomattavasti halvempia kuin Suomessa, mutta valitettavasti puulattiamaalia ei ollut hyllyssä vaaleaan sävytykseen soveltuvana. Muuten oltaisiin ostettu nekin.

Nyt jälkikäteen harmittaa, etten ostanut Uulan petrooliöljymaalia. Isäntä sai puheillaan minut miettimään miksi oikeastaan käytämme kallista öljymaalia pienten nurkkalautojen ym. maalaamiseen, mutta olisi vain pitänyt niitä ottaa. Kun rupesin jälkikäteen katsomaan normaalien ulkomaalien hintoja Suomessa, niin melkein samaan hintaan olisi saanut Uulan maalit Virosta ja kerrasta peittävänä (joskin paksumpi kerros) tuskin olisi ainakaan kovin paljon kalliimmaksi tullut sillä maalaaminen kuin vaikkapa Vinhalla. Noh, isäntäkin totesi, että eiköhän me vielä toinen reissu heitetä myöhemmin. Ja nyt kun ollaan paremmin kartalla mitä ja mistä kannattaa hankkia, riittänee päiväreissu seuraavalla kerralla. :) Ja samaisesta syystä voi toki myös pyytää tarjoukset tuotteista jo etukäteen, jolloin ehkä saapi vielä parempaan hintaankin romppeet ja valmiiksi kerättyinä.

Ainoa "missi" hankinnoissa oli nuo tuuletusritilät. En ollut tarkistanut kotimaasta Bauhausin tarjontaa ja sieltä olisi saanut ritilät melkein samaan hintaan kuin Virostakin. Ja koska emme saaneet niitä kaikkia Tallinnan Bauhausista ja ostimme loput toisesta liikkeestä vähän kalliimmalla, taisimme jopa jäädä pari euroa pakkaselle loppupeleissä. Noh, aina ei voi voittaa. Olisikin ollut turhan suuri success muuten. :D

Hotellimme oli tunnelmallinen ja todella siistissä kunnossa oleva von Stackelberg Hotel. Hyvässä paikassa hyvää laatua hyvään hintaan. Voimme suositella. :)

Laivalla nauratti, että syvällä uiva auto oli varmaan monen mielestä varma merkki perinteisestä viinaturistista. :D Takakontti näytti jopa melkein tyhjältä, sillä painon jakautumisen takia mulla oli pari laastisäkkiä jaloissa, laatat, laminaatit ja raksapaperit oli takapenkillä jne. jne... :)

Nyt vain romppeet säilöön ja töihin, että päästään näitä joskus käyttämäänkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti