lauantai 3. joulukuuta 2016

Kodari ja koolaukset

Eilisen ja tämän päivän puuhat allekirjoittaneen osalta ovat sijoittuneet kylppäriin, saunaan ja kodinhoitohuoneeseen. Ukot taas puursiva tänään ullakolla tehden kattotuoleihin korotuksia harvalaudoitusta varten. Tokikaan laudoitusta ei vielä hetkeen päästä laittamaan paikoilleen, mutta kulkusillat villojen puhaltelua varten tullaan toivottavasti vielä talven aikana tarvitsemaan. Ukot purkivat myös saunan terassin puoleisesta päädystä loput telineet pois. Voi vinde miten suurelta ja upealta terassi näyttikään ilman puuhökötyksiä. En vaan hölmö tajunnut ottaa siitä kuvaa, vaikka sääkin oli mitä kaunein. Noh, ensi kerralla sitten. En malta odottaa, että pääsen askartelemaan tuollekin terassille laudoituksia!


Saunan ja kylppärin kohdat sain koolattua eilen. Joskin tänään tulin siihen tulokseen, että viimeistä kalikkaa pitää vielä vähän siirtää, että saan liitynnän makkarin puolelle tehtyä fiksusti.


Tänään sain iskettyä pari levyä lisää, jonka myötä sain myös kodinhoitohuoneen ja pikkuvessan kohdat koolattua. Ajatustyötä joutuu tekemään koko ajan kun ei ole tällaista hommaa ennen tehnyt, joten eteneminen on aika hidasta. Ja armotonta mittailua kun pistän väliseinien kohtien alle tuplakoolauspuut. Yksin pitkän mitan kanssa heiluessa joutuu kerran jos toisen tarkastamaan tulokset. Ei viitsi jatkuvasti juoksuttaa miehiä alakertaan auttamaan... Ja tietysti lasermittakin on juuri väärässä autossa kun sitä tarvittaisiin. :D


Tässä vielä havainnekuvaa minkälainen kodinhoitohuone meille tulee. Jälleen kerran Ikean sovelluksella tehty. Tasot tuskin tulevat mustina, vaan ennemminkin valkoiseksi vahattuina/käsiteltyinä. Vasempaan takakulmaan tulee pesutorni ja pesualtaan paikka nyt ei vielä ole ihan kirkossa kuulutettu. Se saattaa tulla myös tuohon ikkunan eteen. Koska meille tulee keskeltä "sisään ulos" aukeavat ikkunat, mahtuu ikkunakin aukeamaan hanan ollessa paikoillaan. Olen vain pohtinut tuota kaappien järjestystä, sillä haluaisin tuon kahden laatikon kaapin järkevään paikkaan pesutorniin nähden. Siihen kun on tarkoitus iskeä likapyykit. Sinällään olisi kiva, että ne olisivat suoraan tuossa koneen vieressä. Putkari vain ei tykkää näistä minun kilometrivedoista, joita altaiden ja pesukoneiden välimatkoilla tuotan... :D

Itse allas tulee olemaan pieni, koska keittiöön tulee suuri allas. Ei meillä Mäntsälässäkään tullut loppujen lopuksi käytettyä kodarin allasta juuri muuhun kuin kuivausrummun vesisäiliön tyhjentämiseen. Ja kuten keittiössä, myös kodarissa mennään avohyllyillä yläkaappien osalta. Vasemmalle seinälle laitetaan kiinteät kuivaustelineet, joita voi käyttää myös hyllyinä.

Keittiön ja kodinhoitohuoneen väliin ei laiteta perusovea ollenkaan. Ollaan ajateltu siihen liukuovea, mutta se on vielä suunnittelun asteella. Se on niitä "kunhan ollaan asetuttu kodiksi" päätöksiä. :)

Sen sijaan ajankohtaisempaa pohdittavaa tuotta ulko-ovi!! Mutta siitä pitänee kirjoittaa ihan oma juttunsa.

2 kommenttia:

  1. Moi, ihanan näköinen tuo teidän tiilinen väliseinä, kysyisinkin mistä olette tiilet hankkineet?
    Paljon rakennusintoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Tiilet hommasimme ihan tori.fi:n kautta Lahden seudulta. Ovat puretun n. 20-luvun kasarmin tiiliä. Ajoittain vastaavia on ollut myynnissä torilla muutenkin.

      Meilläkin on noita vielä parin seinän verran ja voidaan niistä osa ainakin myydä mikäli sinua tai jotakin muuta lukijaa kiinnostaa. :) Sähköpostia voipi laittaa asiasta.

      Poista