maanantai 28. marraskuuta 2016

Pakkaspäivän puuhat

Olipa aivan ihana ilma tänään! Ei vain tullut fiilisteltyä sitä kunnolla, koska allekirjoittanut puursi talon sisällä ja miehet katolla pressun alla. Näin ollen pääasiallinen kokemus kauniista pakkaspäivästä oli vain se pakkanen. Eli siis kylmä. Jännästi kyllä tuo hirsikehikko antaa suojaa. Sisällä talossa on aina lämpimämmän tuntuista kuin ulkona, vaikkei eristeitä ole vielä ja ikkuna- sekä oviaukkoja peittää vain muovit.

Miehet saivat tänään piipun ympäristön laudoitettua! Nyt on kattotuolin vinouden tuomat ongemat peitottu ja katto on jälleen hyvällä mallilla. Otsalautoja uupuu vielä, mutta muuten kaikki katot etuterassia lukuunottamatta ovat peltejä vaille valmiit! Mutta koska edelleen katto on peitetty pressuilla, ei näistä työvaiheista ole yhtään kuvaa teille tarjota. Näette sitten aikanaan kun hommat etenevät peltijuttuihin asti.

Minä puolestani askartelin jälleen koolausten parissa. Tuli tosi perinnerakentajafiilis kun jouduin noita tiiliseinän puoleisia päitä hieman loveamaan alapuolelta. Meillä olisi sähkökäyttöinen höyläkin käytössä, mutta minäpä naputtelin vasaralla ja isännän vanhemman polven perinnetaltalla menemään. Hyvin pelitti, joskin oli ehkä vähän hitaampaa kuin sähköavusteisesti. Sinne ne koolingin asettuivat kokolailla suoraankin vielä!

Sen verran sain koolauspuita kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen kohdille, että sain siirrettyä nuo vanerilevyt uusien koolinkien päälle. Sitä myöten myös roippeita sai siirrettyä sinne, jotta muut osat talosta vapautuvat levytykseen ja koolaukseen. Ei mitenkään yllättäen tähän siivousosioon meni huomattavasti enemmän aikaa kuin itse koolaukseen... :D Mutta nuo kohdat ovat nyt sitten villoja vaille valmiit, joten niihin oli hyvä varastoida työkaluja ja vermeitä. Pesuhuoneen koolauspuut ovat reilusti matalammat kuin kodarin, jotta saadaan tasattua lattiat valupaikoissa ja muualla samaan tasoon. Sillä pesuhuoneeseen ja saunaan tehdään lattiavalut, kun taas kodinhoitohuoneeseen meillä tulee lautalattia kuten muuallekin taloon, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti