perjantai 15. heinäkuuta 2016

Tuoleja katolla

Eilinen päivä alkoi tomerasti klo 8 ja päättyi yhtä tomerasti klo 20. Puoli vuorokautta tehtiin hommia, mutta saatiinpas kattotuolit ylös! Alkuunsa meinasi usko loppua kun kolmen tuolin kohdalla oli mennyt jo noin neljä tuntia. Siitä se kuitenkin lähti sujumaan ja lopulta kun löytyi optimityönjako, niin hommahan suorastaan suhisi eteenpäin. Seuraavaksi sitten lopulliset tuennat, päätyjen rakentaminen ja aluskatteen asennus. 17 kpl noita tuoleja sinne pistettiin kuten kuvissa oli määrätty. Jostain syystä kuitenkin 18 kpl meille oli toimitettu, joten ehkäpä pykätään raksalle laavu. :)

Oli muuten jännää, ettei kattotuolien jakojen suunnittelussa oltu otettu huomioon hirsien porauksia lainkaan. Yhtä ristikkoa jouduttiin siirtämään jälkikäteen kun ei oltu huomattu tuolin peittävän pultin reikää (ei olla siis noita pultteja vielä laitettu paikoilleen, mutta eipä se ristikko olisi siihen mennyt vaikka oltaisiinkin). Hormin kohdalla piti myös poiketa suunnitelmista, joten pari puhelua jouduttiin rakennesuunnittelijalle tekemään kesken töiden. Onneksi ei ollut lomalla ja saatiin vastauksen mieltä askarruttaviin asioihin samoin tein ja työt pääsivät jatkumaan.

Alku aina hankalaa...

Mutta kummasti sitä vauhtia sitten löytyi kun lähti homma sujumaan.

Meille tulee käyttöullakko, joten kulkusillan asemointi ja sen käyttäminen oli jossain määrin helpompaa kuin olisi ollut enempi ristiin rastiin menevien ristikoiden kanssa. Mutta kyllä tuo isäntä aika tarkkaavaisesti viritteli kiinnitysköysiään silti ja lisäisi tukipuita sitä mukaa kuin alusta alkoi tuntua turhan huojuvaiselta. Hurjaa hommaa.

Talon sisällä alkoi näyttää jo ihan talolta! Ja aurinko teki jännät ristikkokuviot joka paikkaan. Jotenkin tosi mainion näköistä!

Siinä ne nyt ovat! Päivä työkalujen siivoamista vaille valmis.

Tänään oli niin sateinen ja ukkostuulinen päivä, että oli pakko käydä katsomassa olivatko meidän väliaikaistuennat riittäviä. Ilmeisesti, koska siellä ne edelleen olla möllöttivät. Huh.

Nyt parin päivän lepo raksalta.

1 kommentti: