perjantai 8. heinäkuuta 2016

Aukot ylitetty!

Tänään oli jälleen nosturipäivä ja sen tuloksena saatiin aukot ylittävät hirret paikoilleen. Oli melkein yhtä hidasta hommaa kuin ensimmäisen kerroksen asettelu. Liinaviritykset oli aika huimia kun seiniä väänneltiin oikeisiin asentoihin, mutta niin ne vain löysivät hirret omat paikkansa. Loput kerrokset menevätkin sitten varmaan yhdessä päivässä, nyt kun kehikko on jälleen yhtenäinen. :)

Päivä oli kyllä tosi tahmea. Lisämausteen hommaan toi se, että yhteen hirteen oli ikkunan paikka sahattu tehtaalla väärään kohtaan. Miehet ehtivät jo naputella hirttä paikoilleen ennen kuin huomattiin moka. Hirsinipussa oli kyllä varahirsi, josta sai juuri tähän kohtaan fiksattua hirren. Tuskin sattumaa... Vähän ihmetyttää, miksi se väärin sahattu oli ylipäätään pitänyt pakata mukaan. :/ Noh, nämä on näitä. Keräillään kasauksen aikana pientä urputus/kehitysidealistaa talotehtaalle. Emme toki olettaneetkaan, että kaikki olisi täydellistä (jos hinta oli melkein puolet halvempi seuraavaan tarjoukseen), mutta kyllä muutama juttu on ihan oikeasti harmittanutkin. Talotehdas on kuitenkin ollut tosi yhteistyökykyinen, joten katsotaan miten nämä hommat tässä lutviutuu.

Talo edestä päin.

Ja takaa päin.

Kävin tontin rajalla katsomassa josko sähköpiuhat olisi Keravan Energian puolesta jo kytketty. Eivät olleet... Mutta sainpa uuden kuvakulman meidän tönöön.

Pikku-ukon huoneen ikkuna kehystää aikasta kivan maiseman. :)

Olohuoneen ja erkkerin välinen kulkuaukkokin on nyt paikoillaan (vaikka kuvan ottohetkellä olikin vielä vaiheessa). Tuohon aukkoon ajattelin ripustaa keinun. :) Nyt voi jo vihdoin vähän fiilistellä talon kokoa, ikkunoiden suuntimia ja muotoja. Ja vaikka hirsissä on ollut yhtä jos toista pientä fiksattavaa ja korjailtavaa, niin ovat ne silti tosi kauniita.

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää teilläkin! Meillä ollaan aika lailla samassa korkeudessa hirsien kanssa. Sade vain tuli haittaamaan pystytysporukan hommia tänään niin ensi viikolla jatkavat. Jospa sitten saisivat työn loppuun tehtyä niin pääsisi mies jatkamaan :)

    VastaaPoista