keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Nonni! Tasakerta saavutettu!

Nyt on seinähirret paikoillaan! Huomenna jatketaan harjoituksia kattotuolien ja pylväiden kanssa.

Eilinen päivä kului ukoilta yhden ainokaisen hirren paikoilleen laittamiseen (toim. huom. nosturi oli sen hirren hilannut yläilmoihin jo aiemmin). Oli meinaan semmoinen väkkärä ja semmoiset viritykset! Mutta niin vaan sekin lopulta asettui. Tänään sen sijaan oli oikein onnistunut päivä. Nosturi kaarsi aamusta pihaan ja suunnitelmien mukaisesti saatiin pari kolme viimeistä kierrosta paikoilleen.

Oli pakko tehdä eilen pieni kävelyretki alatielle katsomaan, miltä meidän tönö tieltä päin näyttää. Siellä se pilkottaa. :)

Tässä tätä pystytysarkea. Liinavirityksiä joka suuntaan. Yhtä uun mallista painetaan alaspäin, toisaalta päätyseinän ylintä hirttä taivutellaan ulospäin, jotta viimeinen kalikka mahtuu väliin. Luovuutta saa käyttää. :) Mutta kyllähän nuo keinot keksittiin.

Viimeinen seinähirsi menossa paikoileen! Siellä se isäntä paukuttaa menemään.

Allekirjoittaneella kului tänään yllättävän monta hetkeä nojailemassa keittiön ikkunaan ja ihailemassa tätä maisemaa, mikä avautuu keittiöstä olohuoneen läpi erkkeriin. On se vaan nätti. Tätä sitten katsellaan kun kokkaillaan.

Aika avaraa on tässä vaiheessa...

Ja alkaahan se näyttää jo melkein talolta!

Saunan terassin reunimmaiset kattohirret ovat jo paikoillaan. Pylväät vain puuttuvat, ja keskimmäinen hirsi. Harjakatto siis tulee tälle terassille.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, niin on. :) Isännän vanhempi polvi ihasteli näkyä eilen ja mietti, että osuupa hyvin näkymä hellan äärestä. Niin no, siitä se ajatus lähtikin koko talolle. :D

   Poista
 2. Ai että teille tulee just sellanen talo mistä me haaveillaan! Ja maisematkin näyttää mahtavalta. Vieläkö näkyis järvi/vesistö ikkunasta niin vastais aivan täysin meijän unelmia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä siis haaveista suunnitelmiksi. :) Vesistö tosiaan näkymistä uupuu, vaikka pieni puro laakson pohjalla virtaakin. Mutta itse olen viime aikoina ihastellut viljapeltoja, miten kauniisti ne tuulessa aaltoilevat. Ihana näky sekin. :)

   Poista