keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Paalut maassa

Siellä ne nyt sitten olla tököttävät. Paalut nimittäin. Allekirjoittaneella ei vielä ole mitään tietoa miten paljon paaluja maahan upposi metreissä. Jännitys tiivistyy... Myös autotalli/varaston pohjia alettiin tekemään. Aamulla onkin heti aikaisin pikapalaveri maamiehen ja vastaavan työnjohtajan kesken tallin korosta. Säntäämme myös itse paikalle, jotta pysymme kartalla ja saamme sanoa mielipiteemme. Tuossa pihassa kyllä mikään ei ole helppoa kun pihan paikka on luonnostaan notkolla. Ei mikään hyvä paikka rakentaa, mutta mutta... Kaikessa on puolensa.

Mies myös kuskaili tänään ahkerasti salaojatarvikkeita raksalle. Seuraavaksi pitäisi saada tarjous anturamuoteista. Edellisen projektin jäljiltä olimme ajatelleet hyödyntävämme harkkoja muottien teossa. Noh, se homma sitten kariutui siihen, että tarvitaan paaluanturat. Kahden harkkokerroksen tukeminen muotiksi ei ole ihan simppeli homma. Vielä kun lisäksi laskin, että paaluanturaa varten pitäisi itse vääntää noin 1000 kpl suorakulmioita 6 mm harjateräksestä ja surrautella ne toisiinsa sekä pitkittäisiin harjateräksiin kiinni, alkoivat valmiiksi raudoitetut anturamuotit tuntua kovin houkuttelevilta hinnastaan huolimatta. :)

Itse hoidin tänään sihteerikön hommia, maksoin laskuja, päivitin kuluseurantaa ja lähettelin dokumentteja kopiopalveluun. Nämäkin hommat vievät kokolailla paljon aikaa, vaikkei se nyt varsin yllätyksenä tullutkaan.

3 kommenttia:

 1. Meillä tehtiin anturamuotit syroxista laudoilla tukien, käy kurkkaamassa https://talokumpula.blogspot.fi/2015_09_01_archive.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevän oloinen tapa tuokin! Tässä on kyllä monta vaihtoehtoa. Nyt tosiaan päädyttiin lautaan kun sopivaa puutavaraa saatiin ilmaiseksi käyttöön. Samaa puuta voi sitten hyödyntää muuhunkin myöhemmässä vaiheessa ja jos ei muuten, niin polttopuuksi. :)

   Poista
  2. Mielenkiintoista, ootte päässy vauhtiin :) seuraan teitä, koska teidän projekti on niin kovin samanlainen kuin meidän. Kaksi vuotta sitten meilläkin oli paalutus käynnissä. Meidän anturamuotit pääty suurimmalta osalta juhannuskokkoon ja iso kokko tulikin ;)

   Poista