torstai 3. maaliskuuta 2016

Aloituskokous

Huomenna on kick start eli aloituskokous meidän projektin tiimoilta. Valituksen valitusaika hallinto-oikeuteen on edelleen käynnissä, mutta päätimme maksaa takuusumman Sipoon kunnalle, jotta pääsemme töiden alkuun jo ensi viikolla. Huomenna siis aloituskokous ja muodollisuuksia, sunnuntaina treffataan maamies tontilla ja katsotaan suunnitelmat ym. paperit kuntoon. Maanantaina tulee sitten kone näillä näkymin tontille ja hommat pääsevät vihdoin ja viimein käyntiin! Ollaan isännän kanssa ihan into pinkeänä... :)

Mutta ei ole tämäkään viikko ollut silti tylsä rakennushommien kanssa. Tilattiin jo hyvissä ajoin umpisäiliö sekä harmaavesipuhdistamo raksaa varten. Harmaavesipuhdistamo käytiin itse noukkimassa myyjältä peräkärryllä, mutta umpisäilö oli määrä toimittaa suoraan tontille. Ensimmäinen yritys oli maanantaina. Isäntä sai tekstarin saapuvasta toimituksesta ja hetken päästä puhelun, jossa olikin sitten epäselvyyksiä toimituksen purun kanssa. Säiliö saapuisi rekalla, josta sitä ei sais purettua ilman toista konetta. No eihän meille tätä oltu viestitty, joten ei meillä myöskään ollut mitään keinoja auttaa asiassa. Hommaa ruvettiin selvittämään toimittajan puolesta ja me ajattelimme suhata tontille katsomaan tilannetta. No tilanne oli tämä. :DRekka oli lähtenyt yrittämään ylös jäistä mäkeä, mutta yty oli loppunut kesken ja rekka valunut suoraan ojaan. Siinä sitä sitten hetki ihmeteltiin ja lähdettiin kahville. Takaisin tontille suunnatessamme rekka tuli meitä vastaan ja umpisäiliö siis samoin. Keskiviikkona saimme jälleen puhelun, että säiliötä oli yritetty uudemman kerran. Nyt autolla, jossa oli nosturi. Lopputulos? Jumitus keskelle mäkeä ja umpisäilö oli dumpattu naapurin tontille kysymättä lupaa. Isäntä sitten naapurin kanssa jutteli ja onneksi asiassa ei ollut ongelmaa. Saammehan säiliön siirrettyä heti kun maatyöt alkavat. Mutta olipahan toimintaa kuljetusfirmalta... Tiputtaa nyt tuommoinen 10 kuution tonkka toisten maille nuin vain.

No se siitä...

LVI-suunnitelmat on myös kommentoitu ja aikalailla valmiit. Ikkuna- ja ovitoimittaja päätetty, paaluttajalle alustavasti varoiteltu aikatauluista jne. Näin ne hommat pikkuhiljaa taas etenevät.

Kaiken muun lisäksi olemme selvitelleet sähköasennushommia. Tällä hetkellä näyttää, että emme tarvitsekaan luvallista asentajaa projektissamme, vaan ylemmän asteen sähköinsinööri-isäpuolen ajaa asian! Bueno... Toki tämä pitää vielä tarkistaa TUKES:sta.

Paljon on siis touhuttu, mutta tämä on vasta alkusoittoa. Kohta mennään!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti