keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Lupatuskaa ja vähän toivoakin

No nyt läks rakennuslupahakemus käsittelyyn. Joskaan tämäkään ei ole ihan niin suoraviivaista kuin joskus muinoin. Mäntsälässähän homma meni tosiaan niin, että oli tietty lista papereita, jotka tarvittiin. Nämä kasattiin parissa viikossa, käytettiin mestarin kautta ja toimitettiin kuntaan. 2 viikkoa tästä ja lupa oli tassuissa. Ei kun rakentamaan!

Vaan ei mene samalla kaavalla tällä kertaa ei. Toki meillä on lista dokumenteista, joita tarvitaan. Mutta tosi monta muttaa, ehkää ja jossia. Ja kaiken huippuna vielä Lupapiste.fi. Heikompaa hirvittää.

Ensin täyteltiin hakijoiden tiedot ja yleiskuvaus projektista (vastaa hakemuslomaketta [1]). Tämän jälkeen jokaisesta rakennuksesta omat tietonsa (vastaa lomaketta RH 1 [2]). Osallisten listaan lisättiin myös pääsuunnittelija, joka täytti omat tietonsa kirjautumalla järjestelmään (vastaa "suunnittelijan kelpoisuuden arviointi" -lomaketta [3]). Tässä vaiheessa on siis yhden nettipalvelun kautta korvattu jo 3 eri lomaketta ja yhteensä siis rakennusten lukumäärä huomioiden 6 lomaketta! Tämä on se näppärä osuus!

Noh, sitten päästäänkin liitteiden ihmeelliseen maailmaan... Idea siitä, että voit liittää kaikki loput kaavakkeet, kartat, otteet ja suunnitelmat samaan palveluun, on kiva. Mutta eihän se kuitenkaan toimi. Kaikkea ei voi eikä edes saa liittää. Tietyt paperit on joka tapauksessa toimitettava edelleen kunnan toimistoon. Lisäksi on papereita, joiden skannaaminen ja liittäminen jo ihan vain fyysisen kokonsa puolesta on hankalaa...

Päädyimme lisäämään nettipalveluun liitteet:
- energiaselvitys
- pohjatutkimus
- peruskarttaote
- lannankäsittelysuunnitelma
- pääsuunnittelijan tarkistuslista

Tämän lisäksi kunta lisää lisämaksusta:
- lainhuuto-ote
- kiinteistörekisteriote
- kiinteistörekisteriotteen kartta

Ja sitten loppujen lopuksi kuntaan toimitetaan vielä:
- lupakuvat (julkisivu-, leikkaus-, pohja- ja asemapiirrustukset)
- jätevesisuunnitelma
- alkuperäinen suunnittelutarveratkaisu

Jotta saamme lupahakemuksen vimpan päälle valmiiksi, tarvitsee meidän vielä kipittää mestarin (pääsuunnittelijan) luona allekirjoituttamassa lupakuvat ja pyytämässä pääsuunnittelijan tarkastuslista, lisätä seläkkeet loppuihin suunnitelmiin ja kiikuttaa ne kuntaan. Sitten alkaisi olla valmista. Ja tämä kyllä saadaan tehtyä tällä viikolla, joten ehkä sitten voi alkaa keskittyä seuraaviin vaiheisiin.

Phuuuuh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti