tiistai 17. helmikuuta 2015

Tie

Jeejee! Vihdoinkin meillä tapahtuu! Pari viikkoa työmatkalla näytti tuottavan hyvän tuloksen, kun isäntä oli reissujeni aikana pistänyt hommiin vauhtia (tai sitten työmies pisti isäntään vauhtia...). No joka tapauksessa, meillä on kohta tie. :)

Siellä sitä puuhataan pitkin metsän laitaa... Etualalla olevat multakasat ovat ojan peruja. Pellon poikki kulkee pari vanhaa ojaa, joita nyt on avattu ja löydetty myös vanhoja salaojaputkia. Tämän operaation tarkoitus on jo etukäteen hieman kuivatella rakennuspaikkaa.

Leveä tie, jotta rakennusaikana rekat pääsevät hyvin kulkemaan talolle asti. Meillä on tarkoitus antaa tämän hiekkatien aikanaan "maastoutua" luonnonmukaisesti, joten käytännössä se tulee vähän tuosta kapenemaan vuosien mittaan. Tarkoitus on, että pihapiiristä ei tule mistään kohtaa kovin tarkoin rajattua tai huoliteltua, vaan että kulutuksen kautta pihaan muotoutuu polut sekä ajotiet, ja nurmikko muiden pintakasvien kanssa saa vallata tilaa itselleen haluamallaan tavalla.

Murskettahan tuohon toki uppoaa aivan tuhottomasti, mutta toivottavasti näillä eväillä saadaan kestävä tie!

Myös "liittymä" on leveä, jotta isommallakin autolla selviää mutkasta. Tätä voi sitten myös aikanaan kaventaa jos siltä tuntuu, mutta en usko sille olevan tarvetta.

Voi että kun tuli hyvä mieli nähdä tontilla tapahtuvan jotain! Isäntä oli myös viikonloppuna jututtanut naapureita ja saanut hyviä uutisia kaivosuunnitelmistamme. Alueella on kuulemma oikein hyvälaatuista vettä, joten porakaivo on meidän ensisijainen vaihtoehtomme veden saantiin. Lisäksi jätevesijärjestelmän suunnitelma oli muotoutunut reissuni aikana. Nyt ei rakennuslupapapereista puutu enää muuta kuin lannankäsittelysuunnitelma ja -luovutussopimus. Sen sijaan sähköisen lupahakemuksen sekä paperimuotoisten liitteiden sekametelisoppa vielä aiheuttaa pientä päänvaivaa. Nämä kun saadaan taklattua, niin sitten saadaan lupahakemus vetämään! Jipii... Valoa tnnelin päässä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti