perjantai 6. maaliskuuta 2015

Josko sittenkin jotain positiivista

Nyt on pakko varovasti myöntää, että alan tykästyä sittenkin tuohon Lupapiste.fi -palveluun. Nops naps vain kunta lisäsi hakemukseemme lainhuuto-otteen, kiinteistörekisteriotteen sekä kiinteistörekisterin karttaotteen (lisämaksusta tosin, mutta kuitenkin). Samalla sain ilmoituksen, että paperiset lupakuvat toimitetaan kuntaan vasta kun lupa on myönnetty. Ööö... Siis oikeasti?!?

Ehkä tämä järjestelmä sittenkin helpottaa ja yksinkertaistaa toimintoja. Ehkä!

Noh, emme kuitenkaan saaneet viime viikolla lupahommia kasaan. Rakennuslupa on kyllä jätetty käsiteltävätksi kuntaan, mutta siitä puuttuu edelleen jätevesisuunnitelma. Tämä siksi, että kun papereita selvitellessäni rupesin tarkastelemaan suunnitelmaa, tajusin ettei se olekaan pohjavesialueelle käypä. Suunnitelman tekijältä oli jäänyt tämä seikka huomioimatta, joten nyt odottelemme sitten päivitettyä versiota. Alkuperäisessä suunnitelmassa oli joku aivan HC (ja siis sika kallis) biopuhdistamo, mutta nyt kun mustat vedet tulee johtaa umpisäiliöön, niin puhdistamoksikin riittää vähän keveämpi (ja edullisempi) vaihtoehto.

Lisäksi pitää vielä asemapiirtäjää kiusata muutamalla muutoksella. Tässäkään kohtaa taas ei ole joko omat tai muiden aivot olleet ihan oikeassa asennossa. Asemapiirtäjä tiedusteli, että tulostammeko kuvat itse vai tulostaako hän ne. Hinta oli kohtuullinen, joten pyysin häntä tulostamaan ja lisäämän kulut laskuun. Noh, nyt meillä on hienosti printattuja asemapiirustuksia, joista puuttuu jätevesijärjestelmän tiedot... Tämä on niin tätä taas. :D Onneksi tässä kohtaa ei puhuta tonnien tuhlaamisesta, mutta ei näitä "kymppi sinne, kymppi tänne" -juttujakaan ole raksaprojektissa varaa kovin paljon tehdä. Pienet purot, isot virrat jne.

Mutta silti on suhteellisen toiveikas olo! Ehkä me oikeasti päästään tänä vuonna rakentamaankin!

Maanantaina käydään myös talotehtaalla kirjaamassa ylös vielä pienimuotoiset muutokset, joita lopullisiin kuviin haluamme. Katsotaan mitkä onnistuu nuin vain, ja mitkä vaativat jumppaamista. Ei niitä montaa olekaan, mutta jokunen... Lähinnä ikkunoihin ja oviin liittyen, tai oikeastaan niiden aukkoihin. Ikkunat ja ovet itsessään kun tilataan muualta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti