torstai 6. kesäkuuta 2019

Kesä 2019!!!

Noniin, kesä on täällä ja rakennushommelit voi taas jatkua. Ovat ne hieman talvenkin aikana edenneet. Tai oikeastaan joiltain osin jopa aika paljon. Mutta pitää hetki taas koota ajatuksia, että hahmottaa mitä kaikkea isäntä onkaan saanut aikaan. Helpoiten kuitenkin muistaa mitä viimeksi on tehty, joten niistä nyt pari kuvaa.

Miehet ovat ahertaneet viime aikoina ulkopuolen hommissa. Nurkkakoteloiden tuotekehitys on pitänyt isännän vanhemman polvensa kera kiireisenä. Niiden lisäksi on räystäiden alle ilmestynyt räystäslautoja (joka päivä melkein lisää kun tulen töistä kotiin!!). Itse olen näin talven jälkeen palannut kaideprojektini pariin. Saunan terassilla alkaa lopulliset kaiteet olla jo maalauksia vaille valmiit. Etuterassin kimppuun säntään huomenna töiden jälkeen ja viikonloppuna. Puutavara odottaa autokatoksessa ja saunan terassilla on protot harjoiteltu, joten saas nähdä miten nopeaan tahtiin tuon etuterassin saa kasaan. :)

Talon päädyn telineistä päästiin eroon pari viikkoa sitten! Aijee sitä riemua. :) Tämäkin kuva on jo ehtinyt vanhentua, sillä isäntä on jo maalaillut myös tuon nurkkakotelon kokonaan.

Omalla työmaallani on tosiaan rakennettu kaiteita ja öljytty terassilautoja. Rakensin myös portaat saunan terassille ja sain etureunan peitelaudat myös paikoilleen. Kokonaiskuvan tarjoan teille kunhan saan myös portaiden kaiteet kasaan. Tähän lienee menee jokunen viikko helposti.

Sisällä vahailin päivänä eräänä kodinhoitohuoneen tasot. Reilun vuoden niitä tuossa tujittelin ja arvoin väriä. Lopulta aika nopeasti isännän kanssa valittiin antiikkitammi, joka jo hieman kaduttaa. Liian punainen on tuo sävy ja riitelee kovasti kaappien ovien kanssa. Yllättäen isäntä ei huomaa tässä mitään ongelmaa... :D Saas nähdä miten minä tuota vielä tuunaan, että saan paremmin myös itseäni miellyttävän lopputuloksen. Mutta kelpaa se nyt alkuunsa näinkin. :)

Nurkkakotelot ja räystäslaudat mukavasti viimeistelevät ilmeen. Vielä kun saadan kaikki valkoiset osat maalattua myös peittomaaliin ja sadevesijärjestelmät paikoilleen, niin kelpaa ihailla kokonaisuutta. Edelleen kovasti pidän talomme väristä. Ja tuosta massiivisuudesta, jonka hirsi ja jykevät nurkaat yhdessä tuottavat.

Sisällä ollaan puuhailtu kyllä muutakin. Sauna alkaa olla viimeisiä silauksia vaille valmis ja aikuisten makkarin seinien tremaxoiti on alkanut. Isäntä on maalaillut kattopaneeleita ja isolta osaa ne alkavat olla lopullisessa pinnassa. Vaatehuoneen lattian läpivientien korotusvalut on tehty ja kunhan lattia on tasattu, voidaan sutia vesieriste paikoilleen ja laatoittaa lattia. Sen jälkeen sisällä alkaa kaikki hommat olla väliovia ja listoja vaille paketissa. Tietää Viron reissua jälleen...

Varastorakennuksessa on rakenneltu lisää hyllyjä ja systeemejä tavaroille ja lämpimästä varastosta on varusteltu vierashuone. Virallisen käyttöönoton esteenä on enää viimeiset sähkötyöt ja mittauspöytäkirja.

Maanrakentaja on varattu heinäkuun alkuun, jolloin vihdoin ja viimein pitäisi päästä pihojen kimppuun. Mitään suureellisia suunnitelmia meillä ei tälllä haavaa ihan vain taloudellisista syistä ole. Mutta kun nyt saisi pihatiet ja mullat paikoilleen, sekä kaivettua kuoppia istutuksille, niin sitten voi omaan tahtiin pikkuhiljaa jatkossa tuota pihaa värkätä eteenpäin.

Maanantaia rakennusvalvonta tulee tekemään välikatselmuksen. Samassa pidetään myös aloituskokous kahdesta piharakennuksesta. Syksylle olisi tavoitteena saada talosta ja varastosta loppuleimat, minkä jälkeen jää enää roikkumaan nuo piharakennukset. Niiden pohjat tehdään nyt kesällä, mutta itse rakennushommiin ruvetaan vasta vuoden päästä.

Tässäpä meidän raksakuulumisia piiiiiiiitkästä aikaa. Kesä lienee taas hieman ahkerampaa aikaa blogissa. Mukavaa alkanutta kesää 2019! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti