perjantai 17. elokuuta 2018

Saunaa ja varastotilaa

Taas pientä tilannetarkistusta näin alkusyksyyn... En minä sitten seuraavana viikonloppuna niitä saunan kaiteita saanutkaan valmiiksi. Mutta josko nyt tulevana! :) Toivossa on hyvä elää... Tällä hetkellä pääpaino on ollut saunassa ja sen paneloinnissa, jotta saadaan IV-hommat valmiiksi. Putkari vain on ollut kovin kiireinen, eikä olla saatu sovittua vielä työpäivästä, mutta ehkäpä se tässä lähiviikkoina onnistuisi. Meinaa taas nostaa pientä stressiä niskaan kun rakennusvalvontaan lupailtiin, että elokuussa voisi välikatselmuksen tulla pitämään... Ja se on nyt siis siitä IV-hommasta kiinni. Hohhoijakaa...
 
Viikko sitten sain vihdoin ja viimein vaatehuoneeseen hyllyt paikoilleen. Ja kun ukot saivat myös katon tehtyä, niin pääsin raijaamaan roipetta varastoon pois silmistä. Kylläpäs kuulkaa helpotti mieltä!

Saunan seinät päätettiin tehdä sormipaneelilla. Nämä on kertaalleen käsitelty Supi Arctic vahalla Kemi -sävyssä. Tykätään kovasti! Yksi purkki vääränlaista vahaa taas piti ostaa, ennen kuin löytyi oikea sävy. Mutta ei näissä auta pihistellä. Harmittaa kyllä sitten jälkikäteen jos sävyt eivät ole kohdillaan. Näillä sormipaneeleilla tehdään siis seinät. Katto ja lauteet laitetaan näillä näkymin radiatamännystä, joka vahataan vaaleaksi. Vähän hassu kombo lähteä tummaa puuta vaalentamaan, mutta lopputulos on aika nätti. Tämä tosin vielä on viimeistä päätöstä vaille...

Paneeleita on jo kyllä seinillä, niistä vain ei ole kuvaa. Kohta on. Kiukaaksi ollaan päätetty valkata Mondexin musta Tahko pilarikiuas. Ensin meinattiin ottaa Harvian Cilindro, mutta eipä nyt oikein ihastuttukaan ko. kiukaan ohjaukseen. Jokseenkin häiritsevää, että lämpötila-anturi tulee kiinnittää kiukaan yläpuolelle, mutta metrin päähän tuloilmasta. Kuitenkin ohjeistus (jopa Harvian oma) on, että koneellisen ilmanvaihdon kanssa tuloilma tuodaan kiukaan yläpuolelle. Mondexissa anturin voi laittaa laudeseinälle, joten vastaavaa ristiriitaa ei pääse syntymään.

Jotenkin tuo saunan koko jaksaa ihmetyttää. Se näyttää edelleen ilman lauteita niin kovin pieneltä. Mutta pitkä laudeseinä on 2,5 metriä ja lyhyempikin 1,5 metriä. Että ei se nyt ihan kauhean pieni ole... Jännä nähdä miten ilme muuttuu kun aletaan lauteita rakentelemaan. :)

2 kommenttia:

  1. Hahaa, teillä on aikalailla samankokoinen sauna tulossa kuin meilläkin. Pieni mutta toimiva, toivotaan niin :)

    VastaaPoista
  2. Meillekin rakennetaan pihasaunaa parhaillaan. Aika verkkaisesti etenee mutta onneksi naapurin teräshallissa saadaan säilyttää remonttitavaraa. Sama kiuas valittu kuin teilläkin, toivon mukaan hyvä.

    VastaaPoista