keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Pientä edistystä

Pikkuhiljaa näin syksyn viiletessä hommat etenevät meilläkin, vaikka hidasta kyllä on. Talon lupakuvat alkavat olla valmiit, samoin talotehdas toimitti meille hahmotelmat piharakennuksista! Itse vihdoin ja viimein sain kaivettua heille tarvittavat tiedot kuvia varten ja nyt olisi jo energialaskelmat ja -todistuskin lähtökuopissaan.

Saas nähdä mitä siitä tuloo. Alustavasti lupakuviin on piirretty kompensaatioseinää (lisäeristettä ulkoseinään) keittiöön, kodariin, kylppäriin ja saunaan. Vaan kun haluaisimme välttää kompensaatiot kaikissa ulkoseinissä. Mutta josko taitava energialaskija sitten osaisi summailla ala- ja yläpohjan eristeet sellaiseen ruotuun, että lisäeristyksiltä ulkoseinissä vältyttäisiin. Itsehän emme näistä asioista kauheasti ymmärrä. Tiedämme vain, että meille ei ole tulossa yläkaappeja ulkoseinille, joten koolaustarvetta ei sen puoleen olisi ja hirret olisi kiva saada näkyviin kaikissa huoneissa. Aika näyttää toteutuuko toiveemme. :)

Jostain syystä olen tällä erää himmaillut kauheasti sisustus ym. ajatusten esille tuomisessa täällä blogissa. Mikä on sinänsä outoa, koska meillähän tuppaa olemaan melkein kaikki suunnitelmat jo valmiina. :D Josko siis vihdoin aktivoituisin blogin kanssa ja aloittaisin näiden aatosten avaamisen. Kohde per blogikirjoitus.

Aloitetaan tämä rumba sillä, että paljastan meidän pohjapiirustuksen.


Pohjahan on kokolailla suoraan kopioitu erään toisen talotehtaan talomallista. Toki siihen on tehty myös muutoksia. Mittoja on hieman muokattu, sisäänkäynti on siirretty, pesuhuoneen nurkkaus on pyöräytetty kokonaisuudessaan uuteen uskoon ja talon uudelle etupuolelle on lisätty suuri kuisti. Talo tulee sijoittumaan tontille niin, että ruokahuoneen ja työhuoneen muodostamalta lasiverannalta on näkymät tuohon blogin ylätunnisteen kuvan suuntaan. Avokuisti talon etupuolella taas aukeaa etu- ja oleskelupihalle, joka muodostuu pihapiiristä, jota rajaavat autokatos + varasto, puuvaja ja eläinsuoja sekä metsä.

Alkuperäisessä ideassa kuistin tilalla oli pieni lasikuisti, mutta keväinen Amerikan reissu muutti mielemme ja halusimme ehdottomasti pihan puolelle pitkän terassin, johon hommaillaan sitten jostain joskus hienot keinutuolit ameriikan malliin. :) Toki kotoisassa talvessa lasikuisti olisi voinut olla käytännöllisempi ratkaisu, mutta onhan tuossa tuota eteistä ihan riittämiin nytkin, ja talviromppeissa voi sitten lumikinokseen hautautuneena suunnistaa ulkokautta suoraan pesuhuoneeseen.

Olemme tuohon pohjaan kyllä tosi tyytyväisiä. Siinä kiteytyy monta asiaa, jotka olivatkin kulmakiviä uutta taloa ajatellessa.

- suora pääsy aikuisten makkarista vessaan
- aikuisten makkari erillään lasten makkareista
- paljon ikkunoita ja valoa
- erillinen ruokailutila
- entistäkin enemmän työtasoa keittiöön
- keittiösaareke ja aamiaisbaari
- kompakti, mutta riittävän suuri kodinhoitohuone
- pesuhuoneeseen säilytys/naulakko/jäähytilaa

Piharakennus täydentää myös tätä päärakennusta toiminnallisesti. Autokatos + varasto -rakennukseen tulee myös askarteluhuone, jota isäntä saa käyttää studionaan, ja joka toimii myös harrastetilana. Teknisen tilan paikkaa arvoimme päärakennukseen tosi pitkään, kunnes päätimme yksinkertaisesti siirtää senkin piharakennukseen. Jos jotain laitteita on pakko sijoittaa taloon, niin sitten koitetaan miettiä miten kodariin saadaan jotain mahtumaan. Jakotukille ollaan paikkaa mietitty vaatehuoneeseen vessan seinää vasten.

Tontillammehan on tehty myös maapohjatutkimus. Sen tuloksista ja perustuksiin liittyvää asiaa sitten seuraavalla kerralla (ennen sisustusaiheisiin ryntäämistä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti