tiistai 28. lokakuuta 2014

Lupakuvat!

Jei! Talon lupakuvat tupshativat postista eilen. Myös energialaskelmat on tehty ja energiatodistus on tuloillaan postissa. Ja mikä parasta, ilman kompensaatioita! Massiivihirsinen tönömme on sen verran eristyskykyinen, että lisäkompensaatiot voitiin vain jättää pois, ja silti pysyttiin vaadituissa lukemissa. Hyvähyvä. :) Saamme siis paljaat hirret näkyviin myös keittiössä, kodarissa, kylppärissä ja saunassa!

Vielä odotellaan piharakennusten lupakuvista lopullisia versioita postiluukusta, mutta tuskin niissä kauaa nokka tuhisee. Nyt kun talon lupakuvat ovat hyppysissä, voidaan myös sähkösuunnitelmia pistää aluille, jotta ehditään oikein kunnolla arpoa ennen lopullisia versioita. ;)

Rakennuslupaa varten tällä hetkellä uupuvat dokumentit ovat:
- asemapiirros
- jätevesisuunnitelma
- piharakennusten lupakuvat
- selvitys lannan käsittelystä (ne vuohet ja kanat...)
- naapurien kuulemiset

Näiden lisäksi sitten muutama itse tai mestarin täytettävä lomake, joiden pohjat toki ovat hyppysissä.

Asemapiirroksen perään soittelen tänään. Jätevesisuunnitelman tekijä meillä on jo tiedossa, mutta ennen suunnitelman tekoa pitäisi alustava asemapiirros saada valmiiksi. Lannan käsittelyn suunnitelmasta pitää kysyä ympäristöpuolelta apuja kun tällaista hommaa ei ole ikinä tarvinnut ennen tehdä, enkä siitä oikein hyvin tietoa netistäkään löytänyt. Ja kun koko komeus on kasassa, niin on erinomainen aika käydä jututtamassa naapureita.

Nyt alkaa tuntua taas siltä, että asiat etenevät. :)

Lisäksi olemme sen pihatien tekoa koittanee selvitellä. Rakennusvalvonnasta eivät osanneet sanoa juuta eikä jaata (mestaria tämä kokolailla nauratti), Lupasivat kysellä, mutta eipä sieltä mitään ole kuulunut. Mestari kyllä oli kovasti sitä mieltä, että maalla on tupannut tien saada tehdä, vaikkei lupia vielä oliskaan. Kunhan itse rakennusten tai varsinaisen pihan töitä ei aloita. Siispä kyselemme myös tien teosta aikatauluja ja vinkkejä naapurin maanrakennusfirmasta. Josko sitä sittenkin tapahtuisi meidänkin tontilla vielä jotain tämän vuoden puolella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti