perjantai 31. tammikuuta 2014

Voihan maisteri!

Noniin, nyt meillä näyttäisi sitten olevan mestari. Hirsitalojen kanssa aiemmin enempikin puuhannu kaveri, joka asuu alle kahden kilometrin päässä tontista! Huomenna treffataan tontilla ja jutustellaan. Isäntä on jo mestariuden sopinut, mutta itse en ole vielä vastaavan kanssa jutellut, joten odotan innolla tapaamista. Vaikuttaa ainakin erittäin positiiviselta...

Tein tänään myös uuden kotimme ensimmäisen investoinnin (jos tonttia ei lasketa)! Ostin imurin! :D Tässä välillä kun vuokralla majaillaan, tuli sellaiselle tarve. Muuttohan meillä alkaa jo ensi viikolla, joskin kestääkin sitten helmikuun loppuun. Meillä on täällä Männikössä ollut keskuspölynimuri, mutta voi jee kun minä vihaan sitä! Se on niin hurjan epäkäytännöllinen... Samperin anakonda. Tuo letku on aina tiellä, oli miten oli. Ja sen rullaaminen kaappiin on niin turhauttavaa, että sinne se sitten päätyykin vain jos on vieraita tulossa. Muuten se olla röhjöttää tuossa eteisen lattialla koko ajan. Yyyyyy... Onnekseni myöskin isäntä on hieman turhautunut mokomaan kapistukseen, vaikka sitä alkujaan kovasti innolla odotteli. Siispä meillä jatkossa imuroidaan ihan perinteisesti pölypussiin ja kiskotaan imuria perässä. Joskin hankittu imuri on pieni, kevyt, hiljainen, osittain pehmustettu ja valtaisan pitkän johdon omaava. Eli kätevä. *tyytyväistä myhäilyä* Testasinkin sen tänään kun kävin vuokrakämpän imuroimassa. Vielä pitäisi kaikki pinnat pyyhkiä ja ikkunat pestä sisäpuolelta, jotta tohtii omat roippeensa sinne sulloa ja vielä kahtella ikkunoista uloskin. Motivaatiokämppä! Here we come!

Yhden uuden talotehtaan myyjäkin tavattiin taas eilen. Siitä jutustelusta ei kyllä jäänyt mitään konkreettista mieleen. Kaveri jutusteli kyllä mukavia, mutta ei meidän projektia juuri puitu. Kovin oli myyjä mielissään meidän linjauksista. Joko lipevä myyjä, tai sitten oikeasti hirsimies, kuten antoi ymmärtää... Tiedä sitten.

Saimme myös Kontiolta tarjouksen. Sen lisäksi pöydällä on Hongan mokoma. Taulukko-ohjelmaan minä olen nyt vertailusarakkeet tehnyt ja niitä sitten ihmetellään. Tällä erää Honka taitaa johtaa kisaa, mutta aika alkutaipaleella vielä ollaan. Enkä tarkoita siis johtamista pelkästään rahallisesti. Me koitetaan löytää semmoinen mukava kokonaisuus.

Tähän mennessä Hongalla on ollut plussaa:
- asiallinen myyjä: ei pelkkää myyntipuhetta ja korulauseita, vaan oikeasti tuotteiden ominaisuuksien esittelyä, vertailua jne.
- toimitussisältö:  selkeä, kattava, helposti eriteltävä ja vertailtava
- hinta: edullisempi kuin odotettiin, ja tällä erää ainakin peittoaa kilpakumppaninsa

Kontion plussat:
- projektikohtaisuus: tarjous ja toimitussisältö oli tarkalleen räätälöity meidän projektin mukaan

Hongalla käytiin jo ennen tontin ostoa, ikään kuin alustavasti vähän kattelemassa, paljonko se hirsitalo voisi maksaa ja onko meillä sellaiseen varaa. Siksi heidän toimitussisältönsä ja tarjouksensa ei täysin vastaa toiveitamme. Mutta nämä tarkentuu, mikäli Honka pääsee toiselle kierrokselle. :) Kontio taas kärsi epäselvästä toimitussisällöstä. Oli hankala hahmottaa mitä kaikkea pakettiin nyt kuuluu ja mitä ei...

Vaan huomennapa on mestaritreffien lisäksi tiedossa makkaranpaistoa tontilla ja paikan esittelyä isännän vanhemmille. Talkoolaiset pitää motivoida (ja lahjoa) heti alkumetreillä. :P Kiva päästä taas pellolle ihmettelemään. Vaikka sitten lumituiskun keskelle! Niin että... Saa nyt sitten nähdä miten niiden makkaroiden käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti