perjantai 17. tammikuuta 2014

Tonttikuvia

Ottaen huomioon, että ollaan vasta alkutaipaleella tämän projektin kanssa, niin yllättävän paljon sitä taas ehtii tapahtua yhdenkin päivän aikana. Saimme tänään vahvistuksen, että el maestro ei lähde tähän projektiin mukaan. Hän on ehtinyt hilpaista toiselle paikkakunnalle, joten eipä ole mieltä maestroida projektia, jonne ei malta kovin usein reissata. Mutta hänellä oli kyllä suositeltava mestari, johon olemmekin sitten lähiaikoina yhteydessä! Ja koska el maestromme on mahtava, hän tulee yhden illan turinatuokiolle keskustelemaan projektistamme ja jakamaan viisaita neuvojaan. Pitänee keksiä hyvää tarjottavaa... Sen verran kiitollisia me kyllä hänen ammattitaidostaan olemme. Toivottavasti käy hyvä tuuri myös seuraavan mestarin kanssa!

Saimme tänään myös vuokrakämpän! Jeee! Yksi murhe vähemmän. Ja asunto on heti vapaa, joten helmikuun alusta päästään jo raijaamaan tavaroitamme sinne. Hyvällä tuurilla tönön ostajatkin pääsevät jo etuajassa Mäntsälään... Mutta vaikka sen tänne nyt kirjoitinkin, niin se ei tietty ole varmaa (jos sattuvat tätä lukemaan). :D

Vaan kävinpä minä myös tänään tontilla. Ja tällä erää oli muistikortti kamerassa. Tervetuloa meidän peltomaisemiimme...

Tässä on meidän oma pelto. Ja tämä on myös se aiheuttaja arviolle haastavasta perustusmaasta. Pelto on kokolailla alavaa maata keskeltä, jonka kautta pitäisi pihatie vetää ja autokatosta ym. puuhata. Mutta eiköhän näistä selvitä. Mutta ei meillä ole vain peltoa... Myös tuo oikealla oleva metsä kuuluu plänttiin.

Mutta koska metsä on rakennuspaikan eteläpuolella, ei talvinen iltapäivän aurinko oikein rakennuspaikalle yllä. Kesällä onkin sitten eri ääni kellossa. Jännä nähdä tässä kevään mittaan, milloin alkaa aurinko olemaan tarpeeksi korkealla!

Rakennuspaikka on tässä. Poikkeusluvassa talon paikka on jo merkitty, mutta saa nyt sitten nähdä miten tarkalleen se siihen lopulta asettuu. Metsäsaareke tietenkin säilytetään... Sen ympäristöön voi rakentaa vaikka grillipaikan ja terassin.

Hrrr... Viluista. Mutta ah niin kaunista.

Nalle Puh ja Nasu ovat tainneet olla tutkimassa ympäristöä. Myös pupujusseja ja muita eläimiä on jälkien perusteella aikastalailla enemmän kuin täällä cityssä.

Tällainen maisema meitä odottaa olohuoneesta ja ruokailutilasta... Hyvällä tuurilla myös lieden äärestä. Sitä on vielä vaikea arvioida miten kulmat asettuvat.

Tuo saareke on kaunis. Pieni, mutta söpö. 

Ja tosiaan, tässä sitä metsääkin sitten. Isäntä haaveilee, josko tänne saisi rakentaa maasaunan. Kokeillaan!

Ja jos pellolla on elämää, niin on sitä metsässäkin yhden paritalon verran.


Peltopläntti yläilmoista. Kuulemmati pulkkamäen päältä. On kyllä aika jyrkkä pulkkamäki, vaikkei sitä tästä kuvasta oikein erotakaan... Suattaisi heikkopäisempää huimata.

 Taustalla lähikylä ja tien puoli pellosta.

Sähkölinjan vierestä on raivattu runsaasti puita. Taidetaan lämmittää tulevaa tönöä ensimmäiset vuodet näillä. Ne ei tosiaan ole kaikki tässä... Ei todellakaan.

2 kommenttia:

  1. Heissan! Löysin tieni tänne ja kahlasin tekstit läpi. Mukaan jääty seuraamaan teidän projektin rakentumista kodiksi. Tontti näyttää ihanalta! :) Tässä muutamia hirsitalo-blogeja vinkkinä: Pohjalaista unelmaa, Pömpeli ja Vaniljan Valkoista, kannattaa kurkata. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Minäpäs lisäilen nuo lukulistoille. :)

    VastaaPoista