tiistai 14. tammikuuta 2014

Odottelua

Voi että kun tekisi mieli jo raapustaa ja turinoida postaustolkulla. :D Vaan ei nyt oikein mitenkään malta, ennen kuin kaupat on tehty. Ylihuomenna se tapahtuu. Kaupat tontista, jonka jälkeen perjantaina heti lainhuuto menemään ja lohkomistoimitusta odottelemaan. Kaikki on tässä kauppoja odotellessa mennyt hyvin...

Meille tosiaan tuossa Männikössä asumisen aikana selkiytyi kokolailla, että uusi koti halutaan. Jostain, missä emme voi tarkkailla naapurien ruokapöytään ja päin vastoin. Olen viimeiset neljä vuotta lukenut kaikki talojen myynti-ilmoitukset, selannut tontit ja yhdessä ollaan isännän kanssa kiinnostavimpia käyty katselemassa ja ihmettelemässä. Kesällä oltiin jo lähellä, mutta pankki torppasi siinä vaiheessa haavemme, sillä vanha koti oli vielä myymättä. Tuolloin havittelimme 30-luvulla rakennettua hirsitaloa, joka oli aikoinaan palvellut kouluna. Ihana rakennus, jossa oli perustukset, runko ja katto kuosissa. Kaikki paikat kuivana ja sitä rataa. Hirveästi hommaahan siinä olisi ollut, mutta oi ja voi... Olisi se ollut hieno. Vaan kun rahaa ei ollut, niin jollain toisella oli. Pettymyshän se oli, mutta ei muuta kuin uusia haasteita kohti.

Tontteja myös tosiaan kiersimme kymmeniä, ja ilmoituksia katsoin varmaan satoja. Missään ei tuntunut olevan niin mitään mielenkiintoista. Avohakkuuta, peltoa, vetistä jokiuomaa tai sitten vain huono sijainti tai liian korkea hinta.

Mutta kun yksi asia loksahtaa paikoilleen, muutkin alkavat jotenkin setviintyä. Kävimme yhtä melko kallista tonttia oikein välittäjän kanssa katsomassa. Ihastuimme maisemaan, kiersimme rajat, kiipesimme kalliolle. Iso tontti, mahtavat näkymät, hieman epäilyttävät perustamisolosuhteet ja korkea hinta. Paljon hyvää, mutta hieman kysymysmerkkejä. Lähdimme tontilta ihastuneina ja 5 minuutin päästä oman talomme välittäjä soitti, että talolle olisi varteenotettava ostajaehdokas. Sitten asiat etenivätkin vauhdilla.

Ensin harmittelimme tontin hintaa ja mietimme, että emme sitä mitenkään voi saada. Vaan talomallien selaus, ideoiden haravointi ja vanhan kustannuslaskelman päivitys antoivatkin toivoa. Ei muuta kuin pankkiin kysymään loput ja homma oli selvä! Meillä olisi siihen varaa! Vielä kun hintaneuvottelut menivät putkeen ja saimme tontin varsin kelvolliseen hintaan, oli ilo ylimmillään...

Tästä se lähtee... Talomme rakentuu mäelle, pienelle niittyaukeamalle vielä pienemmän metsäsaarekkeen viereen. Näkymät jokilaaksoon ja peltomaisemaan, sekä oma metsä talon pohjoispuolella.

Kuten todettua. Kuvia luvassa kauppojen jälkeen, eli loppuviikosta.

Ja meillehän tulee siis hirsitalo. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti