maanantai 23. lokakuuta 2017

Villaa pukkaa

Viikko jälleen vierähti. Mutta nyt on taas kyllä tapahtunutkin. Aikamoista haipakkaa... Mistähän sitä aloittaisi? Noh, pääpaino kaikissa hommissa on ollut siinä, että puhallusvillat talon ja talousrakennuksen yläpohjiin tulevat huomenna. Siispä molemmissa rakennuksissa paperoinnit piti hoitaa loppuun, koolaukset laittaa paikoilleen, kiinnittää räystäsverkot, asemoida palovillat piipun ympärille, kiinnittää kulkusiltoja, villoittaa autokatoksen paloseinä, siivota jne. jne. jne. Hommaa on riittänyt ihan jokaiselle käsiparille. Kuvat kertokoot taas omaa tarinaansa.

Kuten mainitsin, parin ikkunan alla villat olivat märät, koska erkkerin katolta oli vesi valunut seinää pitkin ikkunaan, josta vielä uupui vesipelti. Noh, ei puutu enää. Tai en minä noita kaikkiin vielä askarrellut, mutta niihin ongelmaikkunoihin. Vielä on mietinnässä miten toteutetaan lippa tuonne päälle. Laudasta, pellitetystä laudasta, hirteen upotettuna vaiko ei, miten painumavara huomoidaan, mikäli lippa kiinnitetään hirteen...? Mietitään sitten kun ehditään. Toki jos jollakin on antaa hyvä vinkki, niin antaa palaa kommentteihin!

Innokkaana paperoin jo tuon yhden seinän pätkän. Oli pakko katsoa, miltä tila näyttää "seinän" kanssa. Aika japanilainen meininki... :D

Viime perjantai oli aikamoinen tehopäivä. Klo 9 oli vihdoin ja viimein runkokatselmus. Klo 10 tuli sähkäri palaveraamaan ja katsastamaan projektin tilanteen, klo 10:40 kaartoi villatoimitus pihaan. Onneksi olin värvännyt vanhemman polveni avuksi (kuinkas sattuikaan kaikki actioni juuri sille päivälle kun isäntä oli töissä). Muuten olisin ollut aika pulassa 55 villasäkin kanssa. :) Mutta saatiin ne kuskin avustuksella heiteltyä rekasta pihalle, minkä jälkeen ne päätyivätkin sieviin pinoihin varastoon. Kauhea kasa villaa! Tuossa siis sekä varaston ulkoseinien villat kuin kaikkien väliseinienkin eristeet. Huh...

Sitten pääsikin isäntäkin hommiin. Äärettömän ergonomista paloseinän eristystä. :D

Itse pölistelin villoja varaston sisällä. Alkaakin olla jo kokolailla eristetty mökki. Pari noita kapeita koloja vielä uupuu, mutta ei tuossa enää kauan nokka tuhise.

Vielä viimeinen vilkaisu yläpohjaan ennen villoja. Napsin kyllä vähän parempiakin kuvia oikealla kameralla, mutta en tähän hätään jaksanut niitä siirtää koneelle. Ehkä sitten joku päivä.

Illan viimeiseksi askareeksi vielä väkersin erkkerin kattoon reiän puhallusukoille. Ja styrokspaalit, ne pääsi taas hyötykäyttöön. :D Ajattelin, että jos minä kerran mahduin takalistoni kanssa tuosta reiästä erkkerin yläpohjaan, niin kyllä hoikat puhkujapojatkin mahtuvat. Saas nähdä kuin käy. Mutta kyllä itsekin ottaisin ahtaan paikan lisää jos tuolla pitäisi hommia tehdä.

Nyt jännätään ja toivotaan, että huomenna kaikki menee hyvin. Sitten saatetaan pitää päivä pari vapaata tehoviikon jälkeen, mutta sitten taas täysi hönkä päälle. Ihan pikkuisen ehkä haaveillaan, että päästäisiin jouluksi uuteen kotiin. Onnistuisikohan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti