sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Ensimmäiset väliseinät!

Jeejee! Ensimmäiset väliseinät pystyssä! Ja paperointi paria läpiviennin tiivistystä vaille valmis. :) Tänään ukot pääsevät koolaamaan ja itse aloitan ikkunoiden ulkopuolisen askartelun. Lienee aiheellista pistää pellit ja pielilaudat paikoilleen kun villat ovat kahdessa ikkunassa märät... Kunnon syysmonsuunit. Onneksi nuo kyllä pääsevät hyvin kuivumaan ja villatkin on helppo ottaa alapinnoista pois kuivattelemaan itseään.

Mäntsälässä rakenneltiin väliseinät aina suoraan paikoilleen. Nyt kun yksin tein ensimmäistä seinää, niin kasasin sen lattialla valmiiksi ja nostin paikolleen. En tajua miksi ei tehty näin edellisessäkin projektissa. Kauhean paljon helpompaa.

Toki tämän kapistuksen siirtely yksin oli vähän haastavaa kun en esteiden takia saanut kasattua sitä ihan oikealla kohdalla. Mutta siihen se asemoitui. Meidän makkarin ja pikkuvessan välinen seinä. :)

Seuraavana päivän askartelin saunan ja makkarin välisen seinän. Se pitikin väkeltää suoraan paikoilleen, koska en olisi muuten ikinä saanut alajuoksun kiinnikkeitä oikeisiin kohtiin. Seinä kun siis sijoittui korotusvalun päälle. Eilen vanhempi polveni tuli auttelemaan ja tehtiin vielä tuo vasemmalla näkyvä kodinhoitohuoneen ja pesutilojen välinen seinä. Pikkuhiljaa alkaa hahmottua tämä nurkkaus. :)

Runkopuut tulevat kyllä loppumaan kesken alta aikayksikön, koska en tajunnut menekkiä laskiessani ottaa huomioon tuplapuuta seinän yläosassa. Noh, osa niistäkin vähistä on ottanut vähän kosteutta itseensä, joten lisää niitä olisi pitänyt hakea joka tapauksessa.

Väliseinähommat on kyllä kivoja kun ne tulee niin nopsaan. Seuraavaksi pitäisi päättää lauta, millä noita seiniä sitten pinnoitellaan. Kauhea arpominen käynnissä. Sahapintaista halutaan, mutta 22x100 on aika tuhtia, ohuempana sahapintaista löytyy lähinnä ulkoverhouslautoina, joissa taas on pyöristetyt kulmat. Isäntä ei innostu siitä. Noh, ehkä me mennään tuolla tuhdilla 22 millisellä... Onpahan sitten helppo kiinnitellä juttuja seiniin tarpeen vaatiessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti