keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Alun aikatauluja

Tänään kun kävimme kaupassa maksamassa ja näin ollen vahvistamassa tilauksen harmaavesipuhdistamosta, alkoi rakentamisen lähestyminen todella tuntua konkreettiselta! Touhutonnit vain viuhuvat taas... :D

Ensi viikolla lautakunta kokoontuu ja käsittelylistalla on myös rakennuslupaamme kohdistunut valitus. Oletamme saavamme tästä hyviä uutisia ja toivottavasti saamme jo seuraavalle viikolle sovittua aloituskokouksen. Maaurakoitsija on lähtökuopissa ja valmis säntäämään tontille töihin jo tämän kuun puolella. Maaliskuun puolivälissä olisi pohjien tarkoitus olla paalutusta varten kuosissa, eli pihan maatöiden melkolailla valmiina. Sitten odotetaankin valusäitä, jotta saadaan anturat paikoilleen. Mies on ahkeroinut tarjouspyyntöjen kanssa ja nyt onkin selvillä sekä paaluttaja että kaivon poraaja. Umpisäiliä ja harmaavesipuhdistamo molemmat ovat tilattuina ja toimitusta odotellaan.

Tässä töiden alkua odotellessa on hyvä setviä ikkuna- ja ovitarjouksia sekä tutkia muita suurempia kulueriä, kuten eristeitä, kattoa ja puutavaraa.

Olen nyt saanut useamman tarjouksen ikkunoista ja ovista. On kuulkaa huimat hintaerot, joskaan en mitään muuta odottanutkaan. Positiivista kuitenkin on, että nyt jo on löytynyt pari varsin varteenotettavaa tahoa ihan kotimaasta! Ikkunat ovat valtaisan merkittävä osa talon identiteettiä ja jopa neuroottisesti pohdin karmijakoja, pintapuitteita, maaleja, heloja ym. Näissä jutuissa ei saa mokata, ja tarkkana pitää tehdä piirustuksia ja hahmotella mittasuhteita kun ei ole arkkitehtia ohjaamassa oikeisiin valintoihin. Kuitenkin melko itsevarma olo on, eikä perinneikkunoiden kanssa voi kauheasti mennä metsään. On ne vain niin kauniita. :)

Toisaalta ideointi harhautuu vähän väliä sisustuksellisiin seikkoihin. Vanhaan tiiliseinään, lautalattioihin, kylpyhuoneen laattoihin ja seiniin, hirsien pintakäsittelyyn ja vaikka mihin. Toisena hetkenä taas pohditaan hirsitalon erikoisuuksia kuten karapuita ja suuria listoja. Nyt on vielä niin valtaisa into päällä, että se kannattaa hyödyntää! Jossain vaiheessa iskee kuitenkin turnausväsymys ja "ihan sama" -asenne. Siinä vaiheessa on parasta olla pääkohdat jo valmiiksi mietittynä, ettei jälkikäteen tarvitse harmitella. Toisaalta taas jos jotain olemme myös edellisestä projektista oppineet, niin liian tiukkoja suunnitelmia ei kannata tehdä ennen töiden etenemistä. Jotkut tilat kertovat oman luonteensa vasta kun ne näkee luonnossa.

On tämä kivaa aikaa kuulkaa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti