lauantai 6. helmikuuta 2016

Alkuhässäkkää

Rakennuslupa oli ja meni. No ei se oikeasti mennyt, mutta naapurin valituksen takia se ei ole vielä lainvoimainen. Reilun viikon päästä on lautakunnan kokous, jonka jälkeen luvan pitäisi olla taas voimissaan. Valitus ei sinällään kohdistunut meidän hankkeeseemme yksilöidysti, vaan ylipäätään Sipoon kunnan tapaan myöntää rakennuslupia. Näin ollen emme odota ongelmia lautakunnan kokouksesta. Suunnittelutarveratkaisu, eli lupa rakentaa tontille talo, on jo kuitenkin olemassa eikä sitä voi enää perua. Nyt on kyse siitä, minkälainen talo tontille tulee, eikä valitus kohdistunut tähän. Eikä meillä olisi mikään työvaihe vielä alkanutkaan, joten ei tämä pari kolme viikkoa tuottanut ylimääräistä viivästystä töihinkään.

Olemme kuitenkin olleet ihan ahkeria jo menneinä viikkoina. LVI-suunnitelmat ovat työn alla, paalutuksen tekevä taho on löytynyt, porakaivosta olemme saaneet tarjouksia, sähköliittymä tilattu ja maatyömiehen kanssa sovittu alustavasti aikatauluista. Tällä hetkellä aikataulu näyttää siltä, että mikäli huhtikuussa ei iske järkyttävä takatalvi, niin toukokuun alussa hirsirunko saapuu tontille. Sitä ennen on kyllä valtaisasti hommaa. Yksi inhottava seikka on, että emme saa näillä näkymin sähköliittymää toimintakuntoon kuin vasta huhtikuun lopussa. Perustukset on siis tehtävä ilman sähköliittymää. Sähkö pitää kehittää siihen asti omavaraisesti.

Aloitin myös ikkuna- ja ovivalmistajien kilpailutuksen. Tämä onkin merkittävä osa projektia yhdellä jos toisella tavalla. Ensinnäkin, ikkunat ovat koko talon ulkonäön osalta oleellinen seikka. Toisekseen, tämä tavaratoimitus on järjettömän kallis ja vie suuren osan budjetistamme. Tarkoitus kun on teettää perinneikkunat. Yhden rivitarjouksen olemme jo saaneet, mutta se oli sen verran huitasten tehty ja todella kallis, että se jäänee omaan arvoonsa. Useampi puuseppä on tehnyt vaikutuksen sillä, että he ovat soittaneet nopeasti tarjouspyynnön perään, keskustelleet projektista, osoittaneet aitoa kiinnostusta luoda toimiva kokonaisuus ja ilmaisseet selvästi kiinnostuksensa hoitaa ikkunoidemme ja oviemme valmistus. Eikä ihme... Juuri mietin, että tällainen yksi iso uudisrakennusprojekti kattaa kevyesti yhden tai jopa kaksi neljännestä pienehkön yrityksen koko vuoden liikevaihdosta. Jännä nähdä millaisia tarjouksia ensi viikolla alkaa sähköpostiin tipahdella. Toivon kovasti, että löydämme kotimaisten toimijoiden joukosta jonkun, jonka hinta/laatu-suhde on niin hyvä, ettei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Sekin vaihtoehto kun on edelleen mahdollinen.

Seuraavana työlistalla on sopia talotehtaan kanssa alustava puutavaran toimituspäivä (runko ja kattotuolit), löytää sähkömies projektille, metsästää jätevesien umpisäiliö ja puhdistamo kohtuu hintaan sekä päättää kaivon poraaja ja pumpun hankintakanava.

Nyt siis odotetaan lautakunnan päätöstä, jotta päästään sopimaan aloituskokous ja oikeasti voidaan kääriä hihat ja käydä töihin.

2 kommenttia:

  1. Mikä talotehdas teillä on?

    VastaaPoista
  2. Vehasen talot on rungon toimittaja. Kaiken muun kilpailutamme ja hankimme erikseen.

    VastaaPoista