tiistai 16. kesäkuuta 2015

"Pientä" kesäpaniikkia

Tää lupaprosessi vie allekirjoittaneen mielenterveyden. Tilanne on se, että piharakennusten kuvat ovat edelleen talotehtaalla korjattavana ja ennen niiden saapumista lupaprosessi ei etene. Juttelu tänään suunnittelijan kanssa tuotti suuria sympatioita hänen kiirettään kohtaan, mutta valitettavasti meidän suunnittelutarveratkaisun asettama deadline lupaprosessin alkamiselle ei nyt enää kauheasti jousta. Pakko on painostaa... Onhan noita kuvia nyt pyöritelty jo hyvä tovi ja viimeisimmätkin korjauspyynnöt lähetetty jo noin 6 viikkoa sitten.

Lupahakemus kun pitäisi siis saada "sisään" viimeistään 15.8. Alkaa viikot käydä vähiin... En ole kyllä vielä selvittänyt mitä sitten jos ei ehditä. Onko suunnittelutarveratkaisulle mahdollista hakea lisäaikaa vai pitääkö sekin prosessi sitten aloittaa alusta. Niin tai näin, tuohon dedikseen aiotaan kyllä ehtiä.

Samalla kun lupakuvat kinnaa, on onneksi jotain edistystäkin tapahtunut. Sähkösuunnitelmat on nyt tehty ja perustussuunnittelijalle on saatu kaikki matskut töitään varten. Toivoa siis on, että KUN rakennuslupa saadaan ennen elokuun puoliväliä käsittelyyn ja JOS lupa heltiää parissa kuukaudessa, niin ennen talvipakkasia päästään perustuksia tekemään. Saa nyt sitten nähdä kuin käy.

Mutta vaikka itse rakentamisen aloittaminen sitten venyisikin ensi kevääseen, niin siihen ei maailma kaadu. Kun vaan saataisiin se lupa!!! Taloudellisesti ja muutenkin meillä on tällä hetkellä seesteinen olotila eikä siinä mielessä raksalla ole hengen hätä. Mutta olishan se kiva... Tiiättekö?

Tällaiset maisemat ovat "motivaatiokämpän" lähistöllä iltalenkin varrella. Hmm... Olisko tässä osasyy siihen, että hommat etenee jotenkin hitaammin kuin viimeksi, jolloin motivaatiokämpän ympäristöä kuvasi esim. tällainen uutinen melko hyvin...?


2 kommenttia:

 1. Tuttua puuhaa tuo viidakossa seikkailu.... Mutta lohdutukseksi voidaan kertoa, että eipä tuo talvirakentaminen poikennut paljon syys- kevät -kesä rakentamisesta.. Sen verran kummallisia säitä on ollut.
  Tsemppiä toivoo Hanslankarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvirakentaminen sinällään ei jänskätä. Sen sijaan perustusten tekemisen aikataulu jänskättää. Niitä ei haluttaisi talvella ruveta puuhaamaan... Eli joko perustukset ennen routia valmiiksi tai sitten aloitetaan suosiolla keväällä. Näin ainakin tämän hetken aatokset.

   Poista