maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kevättä rinnassa

Koska rakennuslupa nyt vain kestää ja kestää ja kestää ja... Kestää... On pakko keksiä muutakin puuhaa. Kevätaurinko niin houkuttelevasti paistelee ja meillä on iso maapläntti myllättävänä! Ja kyllähän tätä puuhaa pieni ihminen keksiikin jos jotakin!

Tärkein homma on raivata metsänlaitaa vielä hieman lisää, jotta uuden pihatien ja metsän väliin saadaan kaivettua oja. Nyt risukossa kulkee vanha ojan painanne, jonka pohjalla oletettavasti kulkee salaojat. Yksi putki nimittäin sojottaa suoraan keskelle tulevaa pihapiiriä ja laskee näin ollen kaikki valumavedet suoraan siihen. Tarkoitus on kaivaa tuo putki poikki, tukkia ja ohjata valumavedet suoraan rakennuspaikan ohi avo-ojassa. Nyt jo on valumavesiä kuitenkin ohjattu pois rakennuspaikalta ojittamalla muutamalla kaivannolla piha-aluetta. Tämä onkin auttanut huomattavasti maan kuivatuksessa ja pellolla on tällä hetkellä oikein mukava tepastella ilman kumisaappaitakin!

Ajattelin sopia tälle tai ensi viikolle myös juttutuokioita eri lämpöpumpputoimittajien kanssa. Sillä mikäli päädymme nyt sitten maalämmön sijaan kuitenkin ilmalämpöpumppuun, niin myös iso osa pellosta ja tien varresta voidaan maisemoida jo valmiiksi! Eipähän tarvitse kaivaa satoja metriä putkia maahan...

Mutta jo ennen mitään kaivurihommia voin tehdä ihka ensimmäiset istutukset, ja nepä aionkin siis tehdä tällä viikolla! Päätien varteen ei tarvitse maatöissä koskea ja aiommekin kasvattaa siihen hyvin perinteisen vapaasti kasvavan syreeniaidanteen. Tein eilen laskelmat taimien lukumäärästä ja tänään huristelen taimitarhan kautta katsomassa minkälaista kuljetuskapasiteettia ne tarvitsevat. Hong Kongin alennuksesta käyn noukkimassa jokusen säkin tarjousmultaa istutuskuopan maan parannukseksi, pari kanisteria täyttelen vedellä ja sitten vain hommiin! Keskiviikkona kaivan lapion esiin. :)

1 kommentti:

  1. Hyviä suunnitelmia kun luvan kanssa kestää. Eipähän tarvitse sitten ihan nollasta aloittaa.

    VastaaPoista