torstai 23. huhtikuuta 2015

Joku liikahti!!

Maanantaina laitoin kuntaan viestiä ja kyselin lupaprosessistamme. Sieltä valiteltiin, että lupaa ei ole vielä otettu käsittelyyn jonojen pituuden takia. Noh, jätevesijärjestelmän suunnitelmakin makaa meillä tällä hetkellä keittiön pöydällä. Unohdin ottaa sen töihin matkaan skannattavaksi ja hakemukseen liitettäväksi.

Mutta! Jotain sentäs tapahtuu. Kunnan ympäristöpuoli antoi lausunnon meidän kanalahankkeesta sekä maalämmöstä (jota siis nyt ei välttämättä edes tule). Meille oli annettu ohjeistus, että kanalaa varten tarvitaan lantala ja lannanluovutussopimus. Minusta nämä kuulostivat jokseenkin omituisilta vaatimuksilta, joten esitin lannankäsittelyä kestopehkulla ja kompostoinnilla, kompostia myöhemmin kasvimaan lannoitteena käyttäen. Ja tämä nyt sitten kelepoo. Hyvä niin. :) Kunhan kompostorien valumat estetään.

Meidän tonttihan siis on pohjavesialueella, joten kaikenmoisia ylimääräisiä kommervenkkejä on matkassa. Mutta nyt on ehkä ne suurimmat sen osalta onnistuneesti hoidettu. Jesh!

Meille siis tulee kanoja! Nyt ei ole enää esteitä... :) Rakennusvaiheessa vain pitää vielä mitan kanssa tarkasti varmistaa, että kanalan etäisyys on vähintään 50 metriä naapurin oleskelupihasta (elleivät sitten anna suostumustaan lyhyempään etäisyyteen), mutta tämän ei pitäisi kyllä olla ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti