tiistai 11. maaliskuuta 2014

Tonttikäynti

Eipäs päästy edellisenä viikonloppuna tontille. Aikataulut eivät olleet yhteensopivat semmoisen visiitin kanssa... Siispä kävimme nyt sitten menneenä viikonloppuna paikalla. Pääsimme aika hyvin yhteisymmärrykseen talon ja piharakennuksen paikasta, joiden kulmat on nyt sitten kivikasoilla tontille merkittynä. Pitää kyllä vielä parina päivänä käydä siellä tarpomassa ja ihmettelemässä lisää. Nyt meinasi tulla vähän kiirus muiden menojen takia. On vielä mielessä pohdittava rakennusten korkeuksia, auringon kulkua, tien paikkaa jne.

Kuva ei ole kaksinen, mutta siinä ne tönön ja piharakennuksen kulmat nyt kyllä kuitenkin näkyy oransseilla kartioilla merkittynä. Piharakennus taamepana. Ota tuosta nyt sitten selvää... :) Katu menee tuolla pellon päässä ja pihatie tulee kulkemaan tuolla vasemmalla metsän reunassa. Autokatokseen ajetaan "sisäpihalta", eli perinteistä pihapiiriä tässä koitetaan vähän tavoitella. Ehkä jopa perinteinen ympyrä/kiertomahdollisuus tehdään talon eteen.

Ja siis pakko nyt huomauttaa. Täällä höpisen talon väristä, muodoista, paikasta tontilla jne... Mutta mitään lupiahan meillä ei vielä ole, joten nämä ovat vasta ne alkusuunnitelmat. Jos menevät sellaisenaan rakennusvalvonnasta läpi niin hyvä, mutta muutoksia voi toki tulla matkalla vielä monta kertaa.

4 kommenttia:

  1. Hei,
    Löysin tämän blogisi sattumalta. Mukavaa päästä seuraamaan jotain ihan A:sta alkaen!! Minun kesämökkitontti odottaa kesäkotia, joten hyvä seurata mitä tällainen vaati. Ehkä joku päivä saan aloitettua...
    Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Toivottavasti osaan raapustella osuvia vinkkejä. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, niin meistäkin! :D Ja hei, teidän lunetit on aivan mielettömän kauniit. Sopusuhtainen ja kaunis talo tuloillaan.

      Poista