keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Maalaukset jo pitkällä

Torstaiaamuna laitettiin pata tulille ja lauantaina oli talon runko maalattu kahteen kertaan sekä muutamia tolppia ja palkkeja. Jouduttiin tosiaan sutimaan kahteen kertaan, sillä hirsi ei ehkä sittenkään ollut haristunut tarpeeksi ja imi maalia vähän vajavaisesti. Lopputulos oli kertasivelyllä niin kirjava, että päätettiin kiskaista toinen kerros. Hyvä oli päätös. Nosturia ei käytetty, sillä meidän maastoon passaavaa ei kohtuurahalla löytynyt. Mutta tikkailtakin homma hoitui, varsinkin kun oli 3-4 maalaajaa koko ajan hommissa. Kiitosta vaan vanhemmille polville jälleen!

Hämmentelyssä ja tulen hallinnassa hujahti mukavasti aamupäivä. Onneksi ei vielä tuolloin ollut 29 asteen hellettä...

Yhteen kertaan maalattu pinta on tosiaan kokolailla laikukas. Mutta itse maalaustyö kävi mukavan sutjakasti.

Ja keltamulta se vain on nätti varsinkin auringonpaisteessa. Piha itsessään sen sijaan on järkyttävä kaaos. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

Alkoi erottua maisemastakin vähän eri tavalla kun sai väriä pintaan. Nyt erottuisi jo paremmin jos kävisi kuvaamassa uudestaan, kiitos ikkunoiden vuorilautojen. Vielä kun saadaan nurkat koteloitua ja maalattua, niin avot! Nätti tuloo... :)

Vuorilaudat antavat mukavasti ilmettä. Ja onpahan nyt ikkunat pääosin suojassa ennen ukkossateita. Vielä pitää huomenna hakea pohjamaalattua rimaa tupla- ja triplaikkunoiden saumakohtiin. Ja toim. huom. Kahteen kertaan maalattuna jo aika tasainen väri. Ja ah, niin soma! Kyllä talo vain saa ihan uuden ilmeen maalin myötä.
 
Seuraavaksi se onkin sitten aika askarrella kaiteet, sillä väliaikaiset kaiteet napsittiin pois maalauksen tieltä. Pari tolppaa pitää vielä ennen sitä maalata ja kaidesuunnitelmat ovat jo allekirjoittaneen korvien välissä. Vielä kun saataisiin siirrettyä ne toteutukseen menestyksekkäästi. :D Kunhan tästä hommasta päästään, niin sitten hyökätään sisäkattojen kimppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti