keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Keskiviikon aatokset

Tässä ollaan nyt viikon ajan puuhattu vähän sitä sun tätä. Ukot ovat pääasiassa tehneet loppuun IV-juttuja. Itse pellitin terassin katon loppuun, joskin siitä uupuu vielä listat. Ikkunoitakin on villoitettu edelleen, paperia vähän asenneltu kattoon ja sainpa tänään sokkelin tuuletusaukkojen loput suojaritilätkin paikalleen. Mutta kyllä paras fiilis on nyt tuosta IV-urakasta! Ihan kohta päästään oikeasti sisätöihin! Jesh!!!

Putkarin pitäisi tulla nyt loppuviikosta tarkistamaan IV-hommat. Jos ne on ok, niin sitten odotellaan seuraavaksi se runkokatselmus. Se piti järjestää jo tällä viikolla, mutta viime viikon lopulla ilmeni, että meiltä uupuikin vielä talon kattoristikoiden kuvat. Noh, talotehtaalta toimitettiin ne nopsaan kun pyysin, mutta vasta tänään sain ne kuljetettua kuntaan. Nyt jänskätään onnistuisiko katselmus ensi viikolle. Sain kuitenkin tänään myös lähetettyä tarjouspyynnöt puhallusvilloista ja talousrakennuksen seinävilloista. Asiat siis etenevät kohti lämmintä taloa! Väliseiniä ja sähköhommia pukkaa kohta... :)

Tässä pari kuvaa vielä kattohommista. Aumakattojen kanssa ei voinut peltejä tilailla valmiilla mitoilla, vaan jokainen pelti piti itse leikellä oikeaan mittaan. Aiemmin kirjoitinkin, että päätettiin taittaa tuo pellin pääty pystyyn katon loivan kulman takia, jotta vesi ei missään tapauksessa pääsisi valumaan pellin päästä aluskatteelle. Tässä siis näkyy valmiiksi leikattu ja taivuteltu pelti. Tästä kuitenkin puuttuu vielä nurkkien bitumimassatiivistys. Se tehdään vasta katolla.

Ja tässä allekirjoittaneen peltityömaa ja perustarvikkeet. Ei ole nämä työkalut ehkä ihan parhaasta päästä, mutta kun keksittiin omat kikat, niin hyvin sujui. Rautasahalla pontti poikki, paineilmaleikkurilla ja saksilla pellin leikkely, halpistaivuttimella viimeistely.

Kohta alkaa blogiinkin ilmestyä taas sisäkuvia! Niitä odotellessa...

2 kommenttia:

 1. Teidän blogia tuli selailtua, meillä rakennusprojekti juuri alkanut ja blogi heräilee myös henkiin pikkuhiljaa. Kiitos mukavista lukuhetkistä blogisi parissa!

  http://unelmista-toteutukseen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä urakkaan! ☺ Pitääkin heti tulla blogiinne tutustumaan.

   Poista