keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Hiljaiseloa

Siivoustalkoot tosiaan pidettiin vajaat pari viikkoa sitten ja sen jälkeen on ollut tosi hiljaista sekä blogissa että raksalla. Viime viikko meni käytännössä kokonaan muissa hommissa ja tällä viikolla isäntä on ollut reissun päällä ja itsekin olen lähinnä laiskotellut. Mutta aina taustalla jotakin tapahtuu. Pitkällisen arpomisen jälkeen olemme saaneet IV-järjestelmän romppeet tilattua. Niiden toimitusaika on parisen viikkoa, joten sen aikana koitan saada oman vanhemman polveni kanssa tulisijat muurattua lattiatason yläpuolelle, jotta saan lattian tehtyä loppuun. Myös lattiavalut tehdään tässä välissä sekä talousrakennukseen että talon märkätiloihin. Näistä lähti tarjouspyyntöjä tänään liikkeelle, katsotaan ehtisikö valun saada jo ensi viikolle.

Muuraushommia tosiaan aloiteltiin myös jo ennen talkoita, mutta niistä ikuistetut kuvat katosivat hajonneen puhelimen mukana. Pitääpi napsia uusia. Joskaan etenemä ei ollut ensimmäisenä päivänä vielä järin huima, nyt odottelen inspiraatiota jatkaa pohjakorotuksen tekoa. Myös katto kaikkine roippeineen on nyt tilattu, joskin tarkistusmitat on vielä ottamatta, joten toimitus venyy heinäkuulle. Mutta eipä sillä nyt sitten olekaan hengenhätä kun kerran IV-tarvikkeitakin joudutaan odottelemaan hetki. Kaikkea kun ei voi sitten asennella ja pistää paikoilleen yhtä aikaa.

Tänään kävin jatkamassa talkoiden vanavedessä pihan raivausta. Olipahan ainakin sää kohdillaan ja ikuistin samalla muutaman kuvan vähän avartuneesta pihamaasta.

Tämä kuva on oikein talkoopäivältä. Nyt on jo tuo taaempikin häkkyrä täynnä klapeja. Nämä ovat siis pääasiassa anturamuottien jämälautoja, jotka aiemmin majailivat epämääräisenä läjänä keskellä pihaa.

Tytöt tasoittivat autokatoksen hiekkakasan isännän avustuksella, ja nyt on järjestys huomattavasti paremmin kohdillaan! Ihanaa kun saa tavarat paremmin sateensuojaan ja voi jopa vähän jotain puuhaillakin katon alla.

Etupihalta raivattiin pois rakennuslevyt, irtopuut ja kamala kasa jätemuovia.

Ja talousrakennuksen edustalta myös saatiin rakennuslevyt ja hajanaiset puukasat keskitettyä ja siirrettyä sivuun. Josko vielä nuo loput niput saisi siirrettyä katokseen, niin olisi lattiavalua ajatellen huomattavasti helpompi kulkureitti talousrakennukseen. Terassikalusteetkin pääsivät raksalle, joskaan niille ei ole vielä löytynyt sopivaa paikkaa.

Raksalla hommat jatkunevat kunnolla vasta sunnuntaina tai alkuviikosta kun isäntä kotiutuu. Siihen asti allekirjoittanut hoitaa paperihommia ja koittaa sopeutua ajatukseen, että ensi viikkolla alkaa työt! Ihan oikeat työt, joskaan en tiedä miten paljon tekemistä alkuunsa riittää. Uusia haasteita pukkaa ja niistä kirjoittelen lisää myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti