maanantai 6. helmikuuta 2017

Tilannekatsausta

Taasen muutaman kuvan kera tilannekatsausta. :)

Päivänä eräänä vesisade ajoi miehet sisätöihin. Loput ikkuna-aukot tuli sahailtua oikeaan kokoonsa ja samalla karapuut paikoilleen. Nyt on siis puitteet valmiit ikkunoille!

Samalla sain itsekin viimeiset puut erkkerin kattoon ja käytin tilannetta hyväkseni mittasuhteita kuvatakseni kun isäntä väänsi karapuun kanssa. :)

Päivän toisena kävimme isännän kanssa Ikeassa tekemässä keittiö- ja kodaritilauksen kuntoon. Sen verran monta tuntia siihen hommaan loppujen lopuksi meni, että pimeällä vasta ehdittiin raksalle pistämään liimapuupalkkia paikoilleen. Vähän tarvittiin isännän viritelmiä, että kahteen pekkaan saatiin tuo pölkky paikoilleen, mutta siine se mennä loksahti. Valmiiksi odottelemaan kattoristikoita.

Ja keittiösuunnitelmat... Ah! Olen niin innoissani!

Viime viikolla putkari kävi tekemässä viemärikorotuksia ja kiskottiin vesiputket hollille. Niiden kiinnittämisen kimpussa on nyt sitten vierähtänyt pari tovia. Tällä viikolla pahimman pakkashetken mentyä ohi, tehdään täsmäisku joukolla alapohjan hommissa. Loput putket ja lattiakaivot pitää kiinnittää, koolauspuut höylätä tasoonsa ja kiinnittää harvalaudotuksen tukikalikat koolauspuiden kylkeen. Viikon päästä tulee nimittäin villat!

Lämmitysjärjestelmän toimittaja pitää päättää nyt lähipäivinä. Vielä odotaan putkarin tarjousta, mutta muuten alkaa näyttää selvältä. Lämmityshommat pitää olla tiedossa tällä viikolla siksi, että toisen jakotukin syöttöputket pitää vetää ennen villojen saapumista... Kiirettä pukkaa siltä osin siis.

Talousrakennus alkaa näyttää jo ihan rakennukselta kun ukot saivat kattoristikot paikoilleen. Hyvähyvä!

Puuseppäkin ilahdutti tänään lähettämällä viimeisimmän kuvan meidän ulko-ovien vaiheesta... Ensi viikolle pitäisi sopia ikkunoiden ja ovien toimitus! Kyllä tätä on odotettukin, vaikka ei me kyllä nyt vieläkään ehditä saada lattiaa paikoilleen ennen näiden asennusta. Vaan ei se nyt maailmaa kaada. Käytetään vanereita hyväksemme.

1 kommentti:

  1. Keittiösuunnitelmat näyttää oikein kivoilta :) tsemppiä rakentamiseen!

    VastaaPoista