lauantai 28. toukokuuta 2016

Muuta turinaa

Ja sitten sitä muuta lörpötystä aiheesta ja sen vierestä...

Talotehtaan kanssa ollaan oltu viime viikkoina paljon yhteyksissä. Hirsirungon toimitus on kahden viikon päästä, joten aika alkaa käydä vähiin. Pidämme edelleen peukaloita pystyssä, että pääsisimme tutustumaan rungon pystytykseen toisessa kohteessa ennen h-hetkeä, mutta saas nähdä kuinka käy. Kovasti olemme myös dokumentaatiota kaivanneet ja osittain saaneetkin, mutta jokunen lippu ja lappu edelleen uupuu. Rakennekuvien ja hirsikaavioiden myötä jouduin myös pistämään keittiösuunnitelmaa hieman uusiksi. Hirren jatkos asettuu pitkällä seinällä juuri sellaiseen kohtaan, johon olin ajatellut pistää jääkaapin ja pakastimen. Följarin myötä ne joutuvat muuttamaan köökissä toiseen kohtaan. Talotehdas oli myös saanut kyselyn rakennusaiheisen artikkelin kirjoittamisesta lehteen, ja he kyselivät voisiko meidän projektiamme käyttää siinä. Saas nähdä tuleeko meidän tönölle vähän lisää julkisuutta sen myötä. :)

Betonipumppausfirman kanssa väännettiin kokolailla hartaasti kättä logistisen katastrofin kulujen jakamisesta. Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta ihan varauksetta en kyllä voi suositella kyseistä putiikkia kuluttaja-asiakkaille. Sen verran komeasti koitettiin viilata linssiin ja saada meidät kattamaan heidän itsensä aiheuttamia kuluja.

Ikkunprojekti etenee jännällä tavalla. Puuseppä, jolta olemme ikkunoista asiallisen tarjouksen saaneet, ei omaa ikkunoilleen vielä CE-merkintää. Hän on kuitenkin aloittanut kyseisen prosessin hoitamisen ja minä lupauduin avustamaan sen loppuun saattamisessa. Sen verran kova hintaero oli tällä kaverilla seuraavaan, että mielelläni tarjoan muutaman tunnin aikaani, jotta nämä edukkaat ikkunat meidän tönöön ihan oikeaoppisesti saadaan. Tästä myöhemmin lisää, kunhan nähdään miten homma etenee.

Mitähän muuta piti raapustella? Tähän aikaan yöstä ei oikein enää raksuta, joten jatketaan taas paremmalla ajalla. :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä että asiat ovat lähteneet rakentumaan. Onko teillä joku pihasuunnitema tai puutarhaideoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnittelutarve ratkaisu jo itsessään määrää, että tontti on säilytettävä entisellään. Vain piha-alueen saa muokata. Se siis jo ohjaa melko paljon mitä kaikkea voidaan tehdä. Pihasuunnitelma onkin pakollinen toimittaa myös kuntaan, joten olen sitä koittanut arpoa kasaan. Ja peruslinjaukset ovatkin jo olemassa. Kirjoittelen aiheesta jutun kunhan saan hommat sille mallille. :)

      Poista