torstai 21. huhtikuuta 2016

Anturat valettu

Maanantain oli valu... Logistinen painajainen, muottikauhua ja betonin roisketta. Mutta niin vain selvittiin kunnialla ja saatiin anturat valettua. Nyt on jo muotit poistettu, talon sisäpuolen täytöt mahdollisilta osin tehty ja linjalaudat melkein kohdillaan. Huomenna näillä näkymin alkaa muuraushommat. :) Mutta koska edellisestä päivityksestä on vierähtäyt tovi, niin tässäpä kuvia sen jälkeen.

Harmaavesipuhdistamo saatiin kaivettua paikoilleen. Hyvin upposi alarinteelle talon pohjoispuolelle.

Kyllä riitti raudoissa hommaa! Onneksi kaikkia muotteja ei ehditty tehdä ennen raudoituksen aloittamista. Oli nimittäin huomattavasti helpompaa tehdä ensin raudat ja sitten vasta kotelot niiden ympärille.

Ja tässäpä sitten koko harmaavesipuhdistamon linja jo kokolailla valmiina.

Ja kun harmaat vedet oli hanskattu, siirryttiin mustien pariin. Kymmenen kuution jätesäiliö vaatii aika ison kuopan... :)

Tässäpä näkymää valupäivän aamulta.

Talousrakennuksen pohjat.

Vimppa kuva muoteista ennen betonia! Valun aikana jouduttiin lisätukia pistämään paikoilleen. Jonnin verran lähti tietyt paikat pullahtelemaan ja jossain vaiheessa olin ihan varma, että kuuluu iso kärks ja meillä on valtava betonikakkuhässäkkä käsissämme. Vaan onneksi ei. Katastrofin hallinta toimi riittävästi ja muotti kesti kasassa.

Itse betonin toimitus oli kyllä logistinen katastrofi. Tulivat meinaan aivan järkyttävän suurilla rekoilla! Siinä meni päätie rullalle ja betonin saanti valupaikalle kesti tunti tolkulla. Siellä kuskit seisoivat päitään raapien ja miettivät mitä tekisivät. Lopulta paikalle hätyytettiin pienempi betoniauto, johon isommista autoista betoni pumpattiin. Sitä rallia sitten kestikin... Toinen betonitoimittaja arvioi, että valuun menisi aikaa 2-3 tuntia. Valuporukka oli tontilla 8 tuntia... Onneksi ei ollut tuntiperusteinen hinnoittelu. :/

Siinä se nyt sitten on ennen muottien poistoa.

Mutta nyt on jo muotit poistettu ja päärakennuksen sisäpuoliset täytöt tehty yhtä kulmaa vaille valmiiksi. Maamies nosti harkkoniput lähemmäs muurauspaikkaa. Nyt harkkoja asettelemaan! Maamiehen töitä ajatellen ensin muurataan päärakennukseen kolme kierrosta ja talousrakennus sen jälkeen kokonaan. Sen jälkeen vasta palataan takaisin päärakennuksen kimppuun.

Yleisilme on hieman keventynyt kun lumet sulivat ja maamies tasoitteli tien varresta isot röykkiöt nätisti. En kuitenkaan saa kuulemma vielä istuttaa koivuja tuohon... :D

4 kommenttia:

 1. Valut onnistuivat, onnea. Kun puhuit koivuista niin tuli mieleen ne syreenit, onko ne viel hengissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Yllättävää kyllä, kaiken villiintyneen kasvillisuuden keskeltä ne vielä pilkottavat. :) Pitäisi vain jaksaa kaivaa ojaa eteenpäin ja istuttaa loputkin aidanteesta paikoilleen. Loputkin, eli siis vielä reilusti yli puolet. :D

   Poista
 2. Siitä se lähtee. Onnea tulevaan!

  VastaaPoista