sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Ideasunnuntai

Tänään leikimme turisteja. Kiersimme kolme asuntonäyttöä ja yhden Finnlamellin talonäyttelyn. Koitimme metsästää ideoita ja vinkkejä ikkunoiden mitoitukseen ja kaiken maailman pikkujuttuihin listoituksista, räystäslaudoista ja heloista aina piharakennuksiin ja istutuksiin asti. Noh, ihan mahrottoman antoisaa päivää ei tullut, mutta muutamia kivoja juttuja kyllä. Yhdessä talossa oli ihanat avohyllyt keittiössä (tosi oleellista meille tällä hetkellä...), parissa talossa aidot vanhat helat ikkunoissa ja kivoja peiliovia, yksi mahtava holvikaarinen maakellari ja yksi kiva lautalattia.

Päivän päätteeksi huristettiin vielä rautakauppaan ostamaan maalarinteippiä, jolla äsken teippailin ikkunan meidän kämpän seinään. Nyt sitten istua nökötetään sohvalla ja tuijotetaan sitä.


4 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen teippi-ikkuna! Minulla kesti pitkään miettiä mikä historiallisista malleista kuuluisi meidän taloon tyyliin, meillä kun julkisivussa on vaikutteita muutamasta eri tyylistä.

    VastaaPoista
  2. Juu, tuijottelun myötä tykästyimme siihen itsekin! Nyt pitäisi vielä kokeilla sopiiko se talon julkisivuun... Ei ole helppoa ei. Välillä toivoisi, että olisi arkkitehti vain tekemässä valintoja puolestamme. Toisaalta taas on kiva miettiä itse. :)

    Teidän ikkunoista otettiin vähän inspistä. Lähinnä siinä, että ikkunoiden korkeus pitää olla sellainen, että saadaan ovien päälle sellaiset ihanat matalat ikkunat, jotka teillä salissa on! Niin kaunis!

    VastaaPoista
  3. Heippa! Kiva lueskella teidän blogia, kun ollaan itse juuri aloittelemassa omaa projektia. Meillä on paljon opittavaa teiltä kokeneemmilta rakentajilta ja bloggareilta. En muuten löytänyt kirjoituksistanne, että rakentuuko uusi talonnekin Mäntsälään vai jonnekin muualle? Oma taloprokkiksemmehan löytyy just nimenomaan Mäntsälästä. :)
    P.S. Kiitos kovasti, että olette linkittäneet meidän blogin tuohon sivupalkkiin. Nyt blogistamme löytyy myös vastalinkitys teidän blogiin.

    VastaaPoista
  4. Heippa ja kiva kuulla, että lukijoita riittää vaikka päivitystahti on toistaiseksi tosi tahmaista... Kyllä se tästä sitten kiihtyy kun vauhtiin päästään. :) Pitääkin taas kahlata teidän muiden blogit läpi, niin saattaisi löytyä lisää hyviä luettavia blogeja! Vertaistuki ja muiden valintojen sekä ideoiden selailu on tosi avartavaa.

    Tämä peltomaisema löytyy Sipoosta. :)

    VastaaPoista