torstai 9. kesäkuuta 2016

Talo tontilla!

Siitä on aikalailla tasan 6 vuotta kun olen viimeksi kirjoittanut saman otsikon. :) Tällä erää talo tuli paljon massivisemmissa osissa ja fiksummassa järjestyksessä. Edellisessä projektissahan yksi ainoa harmi oli se, että koko talotoimitus tuli yhdellä kertaa. Siinä sitä sitten oli tontti täynnä roipetta, mitä tarvittiin työmaalla vasta usean kuukauden päästä. Nyt tuli hirret, alapohjan puut ja kasa muuta puutavaraa. Kattotuolit tulevat kun niitä tarvitaan, samoin ullakon koolauspuut, tuulensuojalevvyt ja laudoitukset. Kaikki sovittavissa näppärästi. Eikä meidän tarvinnut edes pyytää tätä, talotehdas toimi näin ihan oma-aloitteisesti. Hyvä!

Mutta niin, nyt on hirsiä tontilla nippu jos toinenkin. Kuskilta sai myös paljon hyviä vinkkejä miten lähdetään hommaa viemään eteenpäin. Meillä on nosturi varattuna ensi viikon tiistaista eteenpäin, ja myös nosturin kuljettaja omaa kokemusta hirsitalojen pystytyksestä ja tämä tuloo olemaan iso etu. Hyvähyvä! Nyt ei pelota enää ihan niin paljon. :)

Alapohjan puut saatiin suoraan talon sisälle. Näiden askartelu alkaa huomenna! Saadaanpahan sitten lattiatasoa hirsikehikon sisäpuolelle pystytyshommia helpottamaan.

Tässä nostetaan pisimpiä paketteja. Pisimmät hirret talossa ovat reilut 9 metriä ja painavat reilut 200 kiloa.

Siinä niitä nyt on. Oijjoi miten näyttääkin hyvältä... :)

Pihamaa täynnä paketteja. :) Laitettiin eilen isännän kanssa laskualustoja valmiiksi, mutta pikkuisen homma eli kuskin suositusten ja toisaalta nosturin rajoitusten myötä. Hyvä siitä tulee. :) Nosturilla sitten puretaan paketit passelissa järjestyksessä.

Viikonlopun ohjelmassa on nyt sitten tosiaan alapohjan rakentamista, telineiden valmistelua ja hirsikaavion sekä pystytysohjeen opiskelua.

7 kommenttia:

 1. Minkä kokoista hirttä teillä on? Jännä ettei niitä ole pakattu mihinkään muoviin jos sade sattuu yllättämään.
  Hirsikehikon pystytys oli kivaa hommaa ja sujui kyllä näpsäkästi amatööreiltäkin, tsempit urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirsi on 220 milliä paksua. Ja toki ne oli pakattu muoviin. Nosturin, laskupaikan ja hirsijärjestyksen takia vain pitkät paketit purettiin ja muovitettiin lastin purun jälkeen uudestaan. Samalla sain napsittua kuvia ilman muoveja itse hirsistä. :)

   Kiitos tsempeistä! Kyllä monelta taholta ollaan saatu kannustavia kommentteja, että ei tämän pitäisi rakettitiedettä olla. Peukut pystyyn!

   Poista
  2. No hyvä että oli kumminkin muovit :D

   Poista
 2. Mahtavaa! Täällä keikutaan samassa veneessä, rakennustavarat pätkähtivät tontille maanantaina. tosin meillä ei rakennu hirsitalo, vaan puutalo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, kohti seuraavaa työvaihetta sitten sielläkin. :) Tsemppiä!

   Poista
 3. Hirsien saapuminen tontille ja kehikon pystytys on kyllä yksi taloprojektin hienoimmista hetkistä!

  VastaaPoista