tiistai 7. maaliskuuta 2017

Lattiaa ja kattoa

Teemat ovat tosiaan olleet lattia ja katto, mutta eri rakennuksissa. Allekirjoittanut on ahertanut talossa lattian harvalaudoituksen kimpussa ja ukot ovat puurtaneet talousrakennukselle kattorakenteita järjestykseen. Molemmat hommat alkavat olla jopa ihan kohtuullisella mallilla!

Harvalaudoitus tosiaan asemoidaan tuonne koolauspuiden väliin samaan tasoon koolinkien yläpinnan kanssa. Vaikka etukäteen laitettiin kannakkeet poikkipuille "oikeaan korkoon", niin kyllä on ollut höylällä käyttöä, että ei ole harvalaudat nousseet liian korkealle. Sahatavarasta on kiva tehdä tarkkaa... :D Mutta kun alun tuskailun jälkeen pääsi hitaan etenemisen moodiin, niin ihan lupsakkaastihan tuo homma etenee.

Oravakin oli jättänyt tunnusmerkkinsä villoihin päivänä eräänä...

Työvaihekuvia. Tosiaan... Jos joku meinaa asentaa lattialämmityksen puulattian alle lämmönluovutuslevyillä, niin ottakaahan hyvät ihmiset tämä asia huomioon jo talopakettia suunniteltaessa! Meillä olisi pitänyt alapohjan kannattajista ja perustuksista lähtien lähteä justiinsa toiseen suuntaan, että oltaisiin saatu lattialaudat oikein päin asentamalla lattialämmityksen harvalaudoitus koolausten päälle ristiin. Samoin kaikki hirsirungon korot on laskettu sen mukaan, ettei tuon harvalaudoituksen paksuutta voitu enää lisätä alapohjaan. Niinpä siis askartelemme harvalaudoitusta koolausten väliin. Sujuuhan se näinkin, mutta helpommallakin tässä hommassa olisi tosiaan voinut päästä.

Ja vaikka homma on hidasta, niin kyllä se silti etenee. :)

Miehet saivat myös katon runkorakenteet valmiiksi ja pääsivät raakaponttien kimppuun!

Ja kun vauhtiin pääsivät, niin tahti olikin hurja. Tänään tuli talousrakennuksen toinen lape valmiiksi. Järkyttävässä tuulessa vain oli aikamoinen operaatio saada laudat suojaan ensi yön lumi/räntäsateilta... Mutta sitkeitä ovat nuo miehet.

Itse taas sain erkkerin toisen puoliskon laudoitettua. Nyt uupuu vielä erkkerin toinen puolisko, meidän makkari, keittiö ja kodari. Eli kauheasti. :D Mutta pikkuisen toivon, että ensi viikon loppupuolella olisi jo harvalaudoitus ja vanerit paikoillaan. Katsotaan myöhemmin tällä viikolla mikä on tilanne... Josko sitä lattialämmityksen asennusajankohtaa uskaltaisi alkaa jo hahmottelemaan.

Ollaan koitettu myös kartoittaa ikkunoille ja oville rahtia tänne etelään, mutta monen mutkan ja tilanteen jälkeen päädyttiinkin nyt vuokraamaan kuorma-auto ja hakemaan roippeet itse. Aikamoinen retki siis tiedossa parin viikon päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti