maanantai 20. helmikuuta 2017

Hai-hai-haipakkaa

Pitänyt kiirusta... :)

Lämmitysjärjestelmän päätös venyi sitten sen verran pitkälle, että villoitusta oli pakko hiukan siirtää. Näin jälkiviisaana voi todeta, että olisi voinut siirtää reilummaltikin, sillä edelleen joudutaan vähän villakerrokseen kajoamaan. Mutta ei mitään ihan mahdotonta, eiköhän tästä selvitä.

Lämmitysjärjestelmäksihän meillä tulee ilmavesilämpöpumppu, varaaja varustettuna sähkövastuksella ja lämmönjako sitten lattialämmityksen kautta. Järjestelmä on mitoitettu niin, että kovimmilla pakkasilla käytetään tulisijoja apuna. Myös ihan tuo lattialämmitys, joka toteutetaan lämmönluovutuslevyjen avulla, luultavasti vaatii tulisijojen käyttöä lisälämpönä jo -15 paikkeilla, mutta saa nyt sitten nähdä käytännössä mikä riittää mihinkin. Kovasti piti laskinta käyttää kun eri järjestelmiä ja paketteja vertaili. Niin eri juttuja puhui yksi jos toinen toimittaja, että oli pakko ottaa asioista itse selvää ja koittaa löytää meille sopiva ratkaisu. Positiivista tässä on se, että jos menee pahasti metsään, niin ei voi syyttää kuin itseään. :)

Mutta kyllä on aikamoista salatiedettä nää lämpöpumppuhommat kun tuntuu, että kaikki oikeasti tähdellinen tieto on joko hankalasti saatavilla tai ei ollenkaan. Kaiken maailman myyntiprosareita ja kaunopuheita standardiolosuhteissa riittää, mutta niistä ei kyllä ole juuri mitään hyötyä... Lisäksi tämä puulattiahommeli tuntuu aiheuttavan yllättävän paljon päänvaivaa yhdellä jos toisella taholla. Löytyy valmiita piirustuksia ja kaavioita eri firmoista, miten mikäkin toteutetaan. Vaan henkilökunta ei sitten itse niistä edes tiedä mitään. :D Muna opettaa kanaa jne...

Mutta meidän viikonloppu-uurastus piti pintansa! Saatiin vesiputket paikoilleen, harvalaudoitusten tuennat ja viemäriasemoinnit kaikki tehtyä.

Ja kun villoitusta siirrettiin, saatiin vielä taistella isännän kanssa näiden mustien anakondien kanssa villavapaasti.

Lopulta oli kaikki valmista villoja varten. Viime metreillä mentiin vielä tuulensuojalevyistä läpi kolmeen kertaan, mutta onneksi luut säästyivät. Valitettavia vahinkoja, mutta materiaaliset sellaiset onneksi helposti paikattavissa.

Ja sitten viime perjantaina vihdoin tupsahti villat!

Ja samana päivän saatiin jo tiivistystkin tehtyä, jotta on helpompi taas kulkea ja jatkaa hommia.

Villoituksen myötä miehet on vapautettu jälleen talousrakennuksen kimppuun. Itse meinasin tänään aloittaa märkätilojen vaneroinnit ja harvalaudoituksen tuentojen rakentelun, mutta kun sähköpostiin tupsahti lattialämmityskuvat, päätinkin lähteä kotitoimistolle miettimään niitä tarkemmin. Useammista sähköposteista ja puheluista huolimatta edelleen oli väärinkäsityksiä päätynyt paperille ja lisäksi muutama juttu, mikä vain ei ollut tullut esille aiemmin. No, nyt on suunnitelmat kommentoitu ja vastauksia odotellaan. Ehkäpä sitä huomenna pääsee sitten hommiin kun tietää mitä pitää tehdä. Kyllä minä vaan korkkaan skumppapullon kun jossain vaiheessa lattialämmitys on paikoillaan ja pääsen paperoimaan ja laudoittamaan lattiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti